24. elokuuta 2016

Einon pirtti: Juhlatilat

Vauvakuvioista hetkellistä eskapismia häähaavemaailmaan ja paluu ensi kesän pääkallopaikalle: Einon pirtille!

Vietimme heinäkuun viimeisen viikon vanhempieni kanssa mökkeillen Virroilla, mutta teimme sieltä iltapäiväretken hääpaikallemme Einon pirtille Orivedelle. Treffasimme samalla kaasoni sekä Tommin, joka joutui palaamaan takaisin sorvin äärelle lomailtuaan melkein koko heinäkuun. Visiitin tarkoitus oli muistutella itselle mieleen millaisella paikalla aiomme sanoa toisillemme "tahdon" reilun vuoden päästä, esitellä paikka vanhemmilleni sekä kaasoille, jotka joutuvat saavat avustaa minua meitä juhlapaikan koristeluiden sekä muiden käytännön asioiden suhteen. Pirtille palaaminen tällä kokoonpanolla jännitti niin paljon, että edellisenä iltana oli ihan perhosia vatsassa. Todella omituista!

Kolusimme kaikki pirtin tilat läpi mittanauhan ja muistiinpanovälineiden kanssa, sillä haluamme suunnitella talven aikana kaikki mahdollisimman viimeisen päälle. Pirtin vuokra-aikahan alkaa juhlaviikonlopun perjantaina klo 17.30, mutta koska ainakin meillä sekä iso juhlasali että sen viereinen pienempi tila aiotaan hyödyntää, on koristeltavaa paljon. Lisäksi kaikki ruokapöydät tulee olla valmiina ennen lauantain juhlapäivää, joten tekemistä riittää perjantaille! Lisätuntejakin pirtiltä saa ostaa hintaan 20 euroa/tunti, mutta eikös se vanha viidakon viisaus väitä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Tommi piirsi juhlanavetan pohjapiirustuksen tekemiemme mittausten perusteella ja ajattelinkin esitellä pirtin tilat täällä blogissa. Jos vaikka joku tarvitsisi kyseisiä numeroita omia juhlia suunnitellessaan! Aloitan juhlatiloilla, joka häiden osalta on se tärkein asia.Oikealla oleva iso tila on varsinainen juhlatila. Juhlatila on pituudeltaan 15 metriä ja leveydeltään noin 9 metriä (8,9 m). Sinne on kulku pääovista (kuvassa alhaalla) eteisestä. Eteisen varrella ovat myös vessat, kaksi naistenvessaa (joista toinen on myös inva-WC ja mahdollinen lastenhoitopaikka) ja yksi miestenvessa. Peräseinällä on ovi joka johtaa varastotiloihin. Tilan vasemmalla seinällä on ovi, josta pääsee erilliseen katettuun tilaan. Tämä tila on käytössä ainoastaan kesäaikoina, joten talvijuhlissa siitä ei ole iloa. Oikealla, lähellä peräseinää on ovi joka johtaa terassille. Terassille saa vuokrattua juhlakatoksen halutessaan. Sen vuokra on 100 euroa viikonlopulta.


Juhlatila


Terassi

Juhlatilan peräosassa on laminaatti joten siihen voi varata tanssilattian. Laminaatti alkaa kolmannen paalun kohdalta peräseinästä katsottuna, sen syvyys on noin 7,5 metriä ja se on koko juhlatilan levyinen (9 metriä). Vasemmalla puolella on pieni koroke, jolle voi laittaa vaikka dj-pöydän tai sen voi varata esim. bändin käyttöön. Pistorasioita löytyy peräseinältä neljä kappaletta, tilan etuosasta kaksi. Ikkunoita on molemmilla pitkillä seinillä (ottamistamme kuvista päätellen) neljä. Juhlatilan kattoa tukevia paaluja on kaksi neljän paalun riviä. Niiden väli on ovilta katsottuna kahden ensimmäisen paalun välillä 4 metriä, kolmannen paalun ja seinän välissä on 3,5 metriä. Neljäs paalu on käytännössä seinässä kiinni. Paalujen ja pitkien seinien väliin jää molemmilla puolilla noin 2,5 metriä tilaa.Juhlatilaan istuttaa 140 henkeä, joskin luvat pirtillä on jopa 200 hengelle. Kun pirtin pöydät järjestää kolmeen pitkään riviin, saa sen 140 henkeä mahtumaan. Tätä suuremmalle juhlaväelle pitää olla varmastikin kesäaika jolloin vasemmalla oleva juhlatila on käytössä myös. Pirtillä löytyy kahden kokoisia pöytiä: toiset ovat 200cm x 75cm ja toiset 120cm x 75 cm. Laskeskelimme, että isompaan pöytään istuttaa kuusi henkeä mukavasti, kolme per puoli.

Juhlatilan ohella tärkeässä käytössä on ruokailutila johon voi kattaa seisovan pöydän, leipäpyödän ja juomapöydän. Kahvitarjoilut luonnollisestikin on järkevää myös kattaa tähän tilaan. Kesäaikaan ruuan hakeminen on helppoa, kun kierron voi tehdä juhlatilasta ruokailutilan ja ylimääräisen juhlatilan kautta takaisin pöytiin. Talvella ruokailutilan ovelle saattaa muodostua hieman ruuhkaa, mutta pienemmällä ihmismäärällä se tuskin on ongelma.
Meillä juhlatilaan yritetään varmaan pohjakuvan avulla mallailla pienempiä, kuuden hengen istuttavia pöytiä. Itse ainakin kovasti vierastan näitä pitkiä pöytiä ja koska vieraslukumme pitäisi pysytellä siinä 80 hengen pinnassa, voisi pienempien pöytäryhmien kokoaminen onnistua ilman sen kummempia ongelmia. Tanssilattiaa tullaan varmasti hyödyntämään siihen itseensä ja bändillekin pitäisi varata oma tilansa laminaatin nurkasta. Muuta emme ole itse varsinaiseen juhlatilaan ajatelleet. Katsotaan miten suunnitelmat etenevät talven mittaan!

Olisi hauska kuulla miten Einon pirtillä aikaisemmin juhlineet ovat käyttäneet tilan hyväkseen!

2 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja varmasti hyödyllinen pohjakartta! Meidän häitä juhlittiin elokuun alussa ja vieraita olikin yhteensä 116 plus pienet vauvat. Laitoimme pöydät kolmeen pitkään riviin ja ennen tanssien alkua, ilmeisesti kimpun heiton aikaan appiukot siirsivät jokaisesta rivistä päätypöydät varastoo, jotta bailaamiselle jäi enemmän tilaa. Homma toimi hienosti sillä osa vieraistahan oli jo siihen aikaan lähtenytkin kotiin.

  Kakun leikkasimme tuolla ruokatilassa ja yllätykseksemme todella moni mahtui tilaan seuraamaan polkasua! :)

  Kaikki meni meidän kohdalla hienosti juhlapaikan osalta, sulake oli kuulemma pamahtanut kesken ruoanlaiton mutta pitopalvelu ja bm olivat hoitaneet homman huomaamatta pulkkaan :D

  Tsemppiä järjestelyihinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla miten teillä oli järjestetty juhlatilat! :) Olen itsekin ollut yksissä juhlissa pirtillä, joissa pöydät olivat kolmessa rivissä. Sekin on aivan toimiva ratkaisu, saa nähdä päädymmekö mekin siihen vai onnistuuko pienempien pöytäryhmien järjestäminen.

   Ennätittekö hyvin järjestellä edellisenä iltana vai jouduitteko ostamaan lisätunteja? Itseäni hieman hirvittää miten kaiken saa valmiiksi...

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!