20. heinäkuuta 2016

Morsiamet Purppurahelmen vieraina

Facebookin Häät 2017-ryhmä poiki monia alueellisia ryhmiä, joista yksi on Pirkanmaan morsiamille suunnattu vertaistukiryhmä. Keväällä ryhmässä heräsi ajatus morsianten tapaamisesta ja ensimmäiset treffit järjestyivätkin keskustan Rossossa eräänä sunnuntaina, jossa useamman tunnin ajan höpöteltiin häistä oikein urakalla ruuan ja juoman siivittämänä.

Sastamalassa kakkuja ja leivonnaisia tehtaileva Purppurahelmen Hanna esitti morsianten ryhmässä kutsun saapua Purppurahelmen tiloihin Sastamalaan treffaamaan jossain vaiheessa kesää, ja viime sunnuntaina muutama kimppakyytiauto suuntasikin Tampereelta viettämään leppoisaa iltapäivää Häijään maisemiin. Aina yhtä taitava Hanna oli kattanut puutarhaan upeita kakkuja, joita nautimme kahvin, teen ja mansikkalimonadin kera. 


Jälleen kerran puheenaiheet pyörivät aivan luvan kanssa häähommissa: valmisteluissa, hääpaikoissa, kirkkovarauksissa ja mekoissa. Oli vapauttavaa höpötellä suunnitelmista ja haaveista ilman pelkoa siitä, että kuormittaa kuulijan korvia aiheilla, joihin ei välttämättä ole samanlaista suhtautumista kuin itsellä. Nyt saattoi olla varma, että myös muut kahdeksan kahviseuralaista olivat kiinnostuneita spekuloimaan hääkenkien hankkimista Kiinasta, pitsin ja juutin trendikkyyttä tulevina vuosina ja Ikean vilttien tarpeellisuutta niin kesä- kuin talvihäissäkin.

Hannan kakut olivat luonnollisestikin upeita ilmestyksiä. Tarjolla oli triplasuklaakakku, suklaakakku jossa maistui aavistus kahvia, sekä perinteinen mansikkakermakakku (joskin omasta mielestäni tässä oli kyllä perinteinen aika kaukana, ainakin ulkonäöltöön - onneksi!). Lisäksi Hanna oli valmistanut ihastuttavia pitsikuvioisia pikkuleipiä sekä macaronseja kinuskitäytteellä. Edelleen Purppurahelmen macaronit ovat ainoaa laatuaan, joista itse olen osannut tykätä. Aikaisemmat kokeilut ovat osoittautuneet ällöttävän makeiksi, mutta näitä söi aivan mielellään. Oli myös todella mukavaa, että Hanna oli ottanut erityisruokavaliot huomioon ja tarjolla oli kaksi gluteenitontakin kakkua. Lähes poikkeuksetta kakut olivat myös laktoosittomia.
Koska lauantaiset nimiäiset vaativat aamulla pitkällisen kakunkoristelu-urakan josta ei ärräpäitä ja voimasanoja puuttunut, aloin vakavasti harkita hääkakun tilaamista joltain, joka kamppailee sokerimassan kanssa useammin - ja voittaa. Takutessani Sintin nimiäiskakun päälle notkeaa, valuvaa ja repeilevää sokerimassaa rupesin tajuamaan sen järjettömyyden, joka hääpäivän aamuna odottaisi mikäli päättäisin mennä alkuperäisellä suunnitelmalla ja valmistaa unelmakakun kaasojen kanssa. Olen melko vakuuttunut, että vihkimiseen mennessä minulla ei olisi enää sulhasta, ystäviä eikä ehkä perheenjäseniäkään, sillä olisin ajanut heidät kaikki kauhistuttavalla käytökselläni niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.

Kun Hannalla oli vielä meidän päivälle yksi kakkuaika jäljellä, päätin avata hääkakkukeskustelun kotona vielä kerran ja pohtia, olisiko budjetissa sittenkin sen verran venyttämisen varaa, että se unelmien kakku nököttäisi jälkiruokapöydässä niiden tuorejuustokakkujen kera, jotka olemme kaasojen kanssa ajatelleet tehdä joka tapauksessa. Katsotaan miten käy...

Kun hääkuntoon 2017-haaveet oli upotettu suussasulavien herkkujen avulla jonnekin tulevaisuuteen Hanna päästi meidät vielä katsastamaan leipomonsa. Piharakennuksessa sijaitseva leipomo sisälsi ihanat vaaleat huoneet joissa voisi kuvitella istahtavansa kakkukutsuille sateisena päivänä sekä tietenkin erityisen siistin leipomon puolen, jossa Hanna tekee taikojaan kakkujen ja leivonnaisten suhteen. Tilat olivat todella viihtyisät ja huoneita koristavat (styroksista valmistetut) mallikakut saivat hääkakkuhaaveetvallan  villiintymään. Hanna järjestää tilauksen tehneille asiakkaille aina kakkumaistatuksen asiakkaan toivomilla makuyhdistelmillä, joten kakun suhteen voi olla varma, että kyseessä on kakku joka juhlapäivänä vastaa odotuksia.Kaiken kaikkiaan oli hurjan ihanaa istahtaa Hannan puutarhaan ja viettää aikaa muiden morsmaikkujen kera kakusta ja kahvista nautiskellen. Pirkanmaalla on monta huikeaa naista menossa naimisiin ensi vuonna ja on ollut ilo tutustua heihin kevään ja kesän myötä paremmin. Seuraavista morsianten treffeistä oli jo puhetta, pitänee ruveta siis suunnittelemaan jotain!

Suuret kiitokset Hannalle kutsusta! Purppurahelmi osoitti jälleen kerran taitonsa kakkuasioissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!