28. kesäkuuta 2016

Vaate, jota en osannut ennen kaivata

Terveisiä täältä koliikin ja muun keskeltä. Kovasti olisi halua kirjoitella iltaisin talon rauhoituttua erilaisista asioista, mutta ongelma tuppaa olemaan ettei tämä talo koskaan rauhoitu. Ja kun se viimein rauhoittuu on pakko raahautua viimeisin voimin sänkyyn ja toivoa, että lapset ovat armollisia eivätkä herätä turhan usein tulevana yönä.

Mutta sitten päivän epistolaan!

Omistan ehkä hitusen laihialaista verta suonissani, sillä olen melko nuukan sorttinen. Erityisesti siinä kuinka paljon haluan kuluttaa itseeni vaatteiden suhteen. Pyrin löytämään suurimman osan vaatteistani kirppareilta tai muuten vaan kierrätettynä, koluan alennusmyynnit etsiessäni uusia vaatteita ja hyödynnän alekupongit. Jos tarvitsen jotain kalliimpaa, kuten vaikkapa uudet juoksukengät, tilaan ne Tommin avustuksella Saksasta silläkin uhalla, että poden hirveän huonoa omaatuntoa siitä, etten tue suomalaista kivijalkaliikettä. Melko harvoin ostan mitään uutena kaupasta, täydellä hinnalla, ja suoritan pitkään hintavertailua ellei kyseessä ole muutaman euron ostos.

En ole aikaisemmin joutunut etsimään imetysvaatteita, sillä, noh, en ole aikaisemmin juurikaan imettänyt. Papun kanssa kamppailin kolme kuukautta kunnes luovutin ja siirryin syöttämään poikaa pelkällä pullolla ja korvikkeella, sitä kun hän oli saanut jo syntymästään lähtien eikä imetys ottanut sujuakseen vaikka kuinka hampaat irvessä sitä yritettiin. Tällä kertaa imetys on lähtenyt ensimmäisen viikon hankaluuksien jälkeen oman näkemykseni mukaan erinomaisesti käyntiin ja olenkin pystynyt pitämään Sintin tyytyväisenä sillä, mitä omat rintavärkkini saavat aikaan. Hyvä näin, joskaan edelleenkään en pidä koko touhua mitenkään järin tyydyttävänä tai ihanana... Mutta koska kaiken pitäisi olla monin kerroin helpompaa kun vauva tulee kolmen kuukauden ikään aion jatkaa tätä ruokailumenetelmää vähintäänkin siihen asti. Pitäähän ne kortit katsoa kun kerran ennuste on hyvä!

Olen kuitenkin joutunut uuden pulman eteen. Miten ihmeessä sitä imettää viehkosti tai ylipäänsä kätevästi ilman, että joutuu rullaamaan vaatteita päältään ja esittelemään kroppaansa koko kansalle? Kotona toki virttyneet ja venähtäneet topit ovat ajaneet asiaa vallan mainiosti, ne kun voi vaikka nakata huoneen nurkkaan toimituksen ajaksi, mutta heti kun poistuu kotoa olisi kiva, jos vaatteet tukisivat tätä ruokintaoperaatiota. Suoritin itselleni tyypilliset navigoinnit nettikirppisten maailmassa vain huomatakseni, ettei käytetyistä imetysvaatteista ole turhaksi asti ylitarjontaa. Edes ostoilmoituksella ei tarjottu kuin yhtä neulemekkoa (joka näin kesällä ei niin hirveästi innostanut) ja muutamaa jo-hieman-kulahtanutta paitaa. Oli nöyrryttävä ja haettava uusia, ihan kaupasta. Lähdin siis perin luottavaisin mielin Ideaparkiin ja suuntasin suoraan H&M:n mammaosastolle, jossa joskus olin muistaakseni nähnyt niitä: imetysvaatteita.

Olihan siellä. Tasan yhtä laatua. Nimittäin perus spagettiolkaimella olevia toppeja, tuplapakkauksessa, kahtena eri väriyhdistelmänä. Itse valikoin tästä hurjasta vaihtoehtojen kavalkaadista itselleni setin, jossa oli yksi musta ja yksi valkoinen toppi. Kyllähän niillä jo alkuun pääsee.

Kuva H&M:n sivuilta

Seuraavaksi ongelmaksi muodostui sekä sää, että omat taidot. Helteillä topit hikoaa läpi vähintäänkin päivässä, ja vaikka vaatteista ei löyhähtäisikään vielä hajuja, viimeistään toisella imetyskerralla onnistun kastelemaan vaatteen maidolla enemmän tai vähemmän merkittävästi. Haju on siis taattu. Kahdella ei kerta kaikkiaan pärjää. Ja koska Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen en oikein syttynyt ajatukselle, että ostaisin näitä naruolkaintoppeja kasaksi asti kaappiin. Selailtuani nettikauppoja päädyin tekemään imetysvaateostoksiani Zalandolta. Sieltä valikoitui ostoskassiin pitkähihainen tummansininen paita, yksi sininen toppi sekä vaaleansininen pitsihelmainen paita.

Kuvat Zalandon sivuilta

Ostin myös mustan kietaisumallisen paidan, mutta en kaikessa yksinkertaisuudessani onnistunut kietomaan sitä mitenkään järkevästi tai käytännöllisesti ylleni, joten käytin Zalandon palautuspalvelua ja hankkiuduin siitä eroon. Pitämistäni paidoista kaksi vasemmanpuoleista on Zalandon omaa mallistoa ja ovat perin hyvän tuntuiset ja mukavat päällä ja olenkin ollut niihin oikein tyytyväinen. Edes raskausmahalle jätetty rypytys ei haittaa, sillä paita laskeutuu ei-raskaana olevan mahani päälle aivan hyvin. Sen sijaan oikeanpuolimmaisin Anna Field-merkkinen paita oli lievä pettymys. Kangas on todella ohutta ja esimerkiksi rintaliivit näkyvät siitä lähestulkoon läpi, rintamuksessa oleva pitsiosio on todella löysä ja "lörpöttää" typerästi päällä ollessa, ja ohuen kankaan takia kaikki tahrat näkyvät paidassa todella helposti heti niiden ilmestyttyä. Eli paitaa voi käyttää jotakuinkin yhden imetyskerran ajan, jonka jälkeen vaate päätyykin jo pesukoriin. Harmillista... Mutta koska palautuksen jälkeen palautui myös rahaa pistin sen heti kiertämään ja tilasin viileämpiä kelejä jo ajatellen vielä yhden pitkähihaisen paidan, tällä kertaa Espritiltä. Trikoo oli tässä paidassa erittäin jämäkkää ja paita tuntui miellyttävältä päällä, joten vaikka väri onkin itselle hieman villi, olen hankintaan sinänsä aivan tyytyväinen.

Kuva Zalandon sivuilta


Noh, näillä pääsin jo alkuun. Päätin kuitenkin juhannusviikolla piipahtaa Joensuussa eräässä lastentarvikeliikkeessä, joka myi paljon odotus- ja imetysvaatteita. Koska Sintti, joka oli mukana shoppailureissulla, päätti aloittaa perin äänekkään protestoinnin juurikin tässä vaiheessa päivää tein salaman nopeita ostopäätöksiä ja heitin kassalle - sovittamatta - MamaLiciousin imetysvaatteita. Ostopäätöstä saattoi pää punaisena huutavan herran lisäksi nopeuttaa myyjän tarjoamat suopeat alennukset, sillä kaikista äitiys- ja imetysvaatteista oli jo valmiiksi 20% alennus jonka lisäksi sain poistuvaa mallistoa olevan harmaan trikoomekon vielä 40 prosentin alennuksella. Mukaani lähti siis tuplapaketti toppeja tummansinisellä sekä sinivalkoraidallisella topilla varustettuna, musta pitkähihainen peruspaita sekä se harmaa mekko. Kaikki vaatteet olivat onneksi oikean kokoisia ja tuntuvat päälläkin vallan mainioilta.

Kuvat MamaLiciousin sivuilta

Kaikille vaatteille on ollut jo käyttöä, joten rahallinen sijoitus on kaiketi ollut sen väärti. Edelleen kyllä silti puistatuttaa miten muutamaan trikoopaitaan saa kulutettua tällaisia summia, mutta kieltämättä käyttöaste näillä vaatteilla on melko kova. En siltikään aivan jaksa ymmärtää miten ihmeessä imetysläpän lisääminen paitaan nostaa hintaa peruspaidoista niin merkittävästi, mutta eihän se ole pöljä joka pyytää...

Imetysvaatteita on ollut aika työlästä etsiä. Vaikka verkkokaupat tarjoavat aivan hyvän valikoiman, esimerkiksi Zalandon sivuilla ongelmallista on se, ettei vaatteita pysty rajaamaan nimenomaan imetysvaatteisiin. Kaikki vaatteet löytyvät kyllä äitiysvaatteiden alta, mutta ei minua enää tässä vaiheessa niinkään kiinnosta millä vaatteella sen vauvamasun saa peitettyä. Sen lisäksi olen ollut hieman närkästynyt siitä miten hienoja raskausajan vaatteita onkaan olemassa, itse kun pääasiassa pistin päälleni jotain hieman venyvämpää jo ennestään kaapista löytyvää riepua... Olisinpa tiennyt, että esim. treenitrikoita saa raskausmahalle suunnitellulla vyötärölläkin! Vaikka ehkä tämä kitupiikki ei olisi niistäkään suostunut maksamaan sitä mitä pyydetään...

Imetysvaatteita kuitenkin varmaan joutuu käyttämään vielä hyvän tovin, sen verran nämä "imetysluukut" helpottavat touhua kaikkialla muuallakin kuin vain kotona. Hieman olen ruvennut hermoilemaan heinäkuussa odottavia häitä, joihin olemme saaneet kutsun. Olin meinaan ajatellut, että laittaisin päälleni jonkin vanhan mekon, mutta sittemmin olen tajunnut, että olemme juhlissa koko päivän ja mikäli aion syöttää Sinttiä, tulisi minun riisua puolet mekosta pois joka kerta näin tehdäkseni. Tämä taasen vaatisi vähintäänkin juhlapaikan vessaan tai muuhun soppeen linnoittautumista, enkä tiedä kuinka hauskaa se nyt sitten taas on... Joten ehkä joudun selvittämään kuinka kipeästi luottokorttini huokailee jos taivun hankkimaan juhlamekon joka soveltuu juhlimisen lisäksi myös imetykseen.

Huoh.

Edit. Onhan siellä Zalandon sivuilla vaihtoehtona valita pelkät imetysvaatteet! Olin vain hieman nolo enkä huomannut moista aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!