8. toukokuuta 2016

Kahvilaputiikki Ansari

Vierailimme Kahvilaputiikki Ansarissa äitienpäivän kunniaksi kun Tommi oli saanut paikasta suositukset työkaveriltaan, joka asuu aivan Ansarin nurkilla. Ansari sijaitsee Lapinniemessä (Lapinniemenranta 6) aivan Holiday Club Tampereen kyljessä idyllisessä rakennuksessa, jonka ympärillä on aidattu terassi. Itse kahvilarakennusta ympäröi ihastuttava pieni puutarha vajoineen ja huvikatoksineen, ja viereisellä nurmikentällä kasvaa omenapuita ja tähän aikaan keväästä sinisiä kukkia, joita kävimme ihastelemassa odotellessamme paikan aukeamista. Ansari palvelee päivittäin klo 11-20 tarjoten joka päivä keittolounaan sekä muita herkkuja. Teetä myydään sekä paikan päällä nautittavaksi, mutta hyllystä saa ostaa monenlaatuista teetä myös kotiin viemisiksi. Kahvilasta löytyy myös jonkin verran paperi- ja sisustustavaraa. Lähistöllä on mukavasti kiekkoparkkeja ja mikäli kuulin oikein, kahvilasta saa parkkiluvan vierailun ajaksi kahvilan edustan parkkipaikkaa varten.Sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä on kakkuvitriini josta löytyi sekä suolaisia, että makeita vaihtoehtoja. Makeat kakut ja tortut olivat kyllä edustettuna runsaammin joukoin kuin suolaiset, ja hetken arvoimmekin salamia, mozzarellaa ja kanaa sisältävien italialaistyylisten leipien välillä miettien mitä tilaisimme myöhäiseksi aamupalaksi. Satuin kuitenkin huomaamaan, että tiskillä oli hinnastoja myös lämpimille ruoille ja salaateille, ja päätimmekin valita 8 euron italiaisen leivän sijaan 12 euroa maksavat Ooppera- ja Hawaijinleivän. Niihin sisältyi lisukesalaatti ja kahvi. Lisäksi ostimme molemmille pullot smoothieta.

Kahvila oli jaettu kahteen osaan molemmin puolin rakennusta. Me istahdimme rannan puolelle, jossa sisustus oli vaalea ja raikas. Toisessa päässä rakennusta oli tummemmat sävyt, mutta yhtä kaikki sekin puoli oli oikein viehättävä. Istumapaikkoja oli runsaasti, mutta siltikään ei tullut sellainen olo, että olisi ollut jotenkin isossa tai ahtaassa kahvilassa. Meidän lisäksi asiakkaita ei kovin paljon ollut, vaikka olisi voinut kuvitella äitienpäivän vetävän porukkaa paikalle enemmänkin. Ehkä asiaan vaikutti se, ettei paikalla ollut järjestetty mitään erityistä äitienpäivän aamupalaa, brunssia tai lounasta.

Kassalla palvellut rouva oli aluksi tylyn oloinen, mutta käyntimme aikana palvelu muuttui hieman ystävällisemmäksi. Hieman ihmettelen, että jouduimme maksamaan Papulle pyytämästäni maidosta ylimääräistä, kun olimme juuri tilanneet pelkästään suolaisia herkkuja 24 eurolla, ja siihen smoothiet vielä päälle. Eipä maito tosin maksanut kuin 50 senttiä, mutta olisi ollut mielestäni mukavaa jos pojalle olisi saanut sen desin nokkamukin pohjalle etenkin siihen nähden, että jätimme kahvilaan kaikkineen noin 50 euroa kaikkine ostoksineen.Leivät olivat aivan kelvolliset maultaan, mutta hieman olen sitä mieltä, ettei annos kyllä täysin vastannut hintaansa. Salaatti oli hyvin perustavanlaatuista joskin aivan raikas lisuke leiville, mutta ehkä odotin hieman enemmän. Sen sijaan kakut olivat vallan erinomaisia ja niissä olikin paljon enemmän valinnanvaraa kuin suolaisissa tuotteissa. Päädyimme maistamaan Tommin kanssa puoliksi kinuskivaniljakakkua (7,50 euroa) ja mustikkavalkosuklaakakkua (6,00 euroa), joista kinuski oli ylivoimaisesti herkullisempi. Mustikkakakku oli sinänsä aivan hyvä veto myös, joskin ehkä hieman mauton. Kinuskikakussa oli suolainen kinuskipohja ja oikein runsas kinuskipäällys ja kakku toimi erinomaisesti sellaisessa kokonaisuudessaan. Kieltämättä kakkuvitriinistä löytyi monia muitakin houkuttelevia vaihtoehtoja, joten kakkukahveille Ansariin voisi lähteä toistamiseenkin. Mikäli kakut eivät kiinnosta, voi paikalla piipahtaa nauttimassa myös melko monipuolisesti Mövempickin jäätelövalikoimasta. Me kruunasimme äitienpäivän kahvihetkemme vielä pikkupulloilla Lehtikuohua (6,50 euroa/pullo), joka on aina yhtä erinomaista. Hieman kuitenkin ihmettelimme, että saimme pullot ja lasit sellaisinaan pöytään ilman, että henkilökunta olisi avannut ne meille ja kaatanut lasiin. Pieniä juttuja, mutta semisti jäi häiritsemään.Kaiken kaikkiaan Ansari oli käymisen arvoinen paikka, miljöönä vallan herttainen ja kakkujensa puolesta hyvä valinta. Suolaisten purtavien tarjonta oli hieman köyhä, hinnat olivat mielestäni aavistuksen verran kalliit määrään ja laatuun nähden, ja palvelu oli hieman liian nihkeää jotta voisin sanoa viihtyneeni todenteolla. Kuten jo totesin, kakkukahveja varten paikalle voisi mennä toistekin, mutta tällaista yhdistettyä aamiaista, lounasta ja kahvihetkeä siellä ei aivan saanut koettua sellaisena mitä toivoi. Sinänsä olisi kiva, jos Ansari lähtisi sunnuntaisen keittolounaan sijaan kokeilemaan vaikkapa sunnuntaibrunssia. Se voisi vetää paikalle enemmän porukkaa ja tarjota hieman mukavamman vierailukohteen viikonlopun herkkuhetkiä varten.

Ps. Tämä oli samalla blogin 100. postaus. Oho!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!