1. toukokuuta 2016

Aurinkoista vappua!

Eipä voi muuta kuin ihmetellä miten erinomaisen hyvän vappusään lykkäsi! Puissakin vihertää jo ensimmäiset silmut, linnut visertää ja auringonpaisteessa pärjää päivällä jo vallan mainiosti ilman takkia. Kyllä kelpaa!

Meillä vappuviikonloppu on sujunut osin kotosalla, osin kyläillessä. Perjantaina olimme oman perheen voimin aivan vain kotona, kävimme Papun riemuksi saunassa yhdessä ja kun poitsu oli mennyt nukkumaan istahdimme Tommin kanssa katselemaan telkkaria ja vaan oleilemaan.

Lauantaina starttasimme "isin volvoauton" ja huristimme ystäviemme luokse Hämeenlinnaan. Nautimme siellä messevän brunssin jonka jälkeen kävimme Hämeen linnassa katsastamassa sinne pystytetyn näyttelyn Heavy Metal. Upeat käsityönä valmistetut haarniskat, kypärät ja aseet olivat kyllä ilo silmälle, joskin aika vähän varsinaisia näyttelyesineitä oli esille laitettu. Toisaalta, aika vähänpä täydellisinä säilyneitä keskiaikaisia esineitä onkaan, joten oli hieno nähdä edes nämä yksilöt koko komeudessaan. Samalla lipulla pyörähdimme osassa linnaa. Hämeen linnalla starttaa tasaisin väliajoin ilmaisia opastettuja kierroksia jollaiselle olisin nytkin mielelläni mennyt, mutta koska kello alkoi lähestyä jo Papun päiväuniaikaa jätimme varsinaisen kierroksen odottamaan seuraavaa kertaa. Jätkä viihtyi isin selässä rinkassa erinomaisesti, joten varmasti muulloinkin voisi käväistä ihan koko perheen voimin moisella kierroksella. Hauskinta koko reissulla, sekä aikuisille että mukana kulkeneelle lapselle, oli varmasti haarniskan osien sovittaminen. Kyllä tuollainen kypärä kuuluisi löytyä jokaisen vaatekaapista!


Onneksi lauantaille kuului edes pieni lenkkeily linnan käytävillä, sillä loppupäivä kuluikin pitkälti istuen ja syöden. Ystävämme pistivät grillin kuumaksi ja grillasivat jos jonkinmoista herkkua päivälliseksi, joka viimeisteltiin vielä munkeilla ja itse tekemälläni simalla. Tämä oli kolmas kerta kun valmistin simaa itse ja edelleenkin se on paitsi helppoa, myös erittäin hyvää. En ole ruvennut vielä kikkailemaan reseptillä vaan seuraan orjallisesti fariinisokeripaketista löytyvää Dansukkerin simaohjetta. Neljä litraa riittää erinomaisesti sammuttamaan simajanon tällaisella porukalla, ja kun ottaa huomioon juoman sisältämän sokerin määrän (joka on kertakaikkisen pyöristyttävä) onkin hyvä, ettei tuota ihanaa vappuherkkua olekaan muutamaa litraa enempää. Äitini, joka muistutti minuakin viime tingassa siman tekemisestä, teki tänäkin vuonna 12 litraa simaa. Meillä kaikenmaailman sokerilitkut tekevät selvästikin kauppansa.

Tänään suuntasimme Tommin ja Papun kanssa aamupäivällä Tammelan torille, sillä olemme menneinä vuosina pitäneet pienemmän torin fiiliksestä Tampereen keskustorin kuhinaan verrattuna. Tänä vuonna yllätyimme kuitenkin siitä, miten hiljaista Tammelassa vappupäivänä olikaan! Siellä oli vain muutama koju myymässä palloja, metrilakua ja erimoista muovikrääsää, eikä väkeä juuri lainkaan. Koska meininki oli niin lamaantunutta, suuntasimme kuitenkin Frenckelin aukiota kohden ja kiertelimme siellä muutamat kojunvälit, söimme koko perhe täytettyä lettua ja nautimme auringosta. Tästä eteenpäin pitääkin muistaa kuljettaa Papun kanssa liikkuessa mukana aina aurinkorasvaa ja testata ovatko viime vuonna hankitut aurinkolasit pojalle vielä hyvät. Hienosti poika jaksoi istua matkarattaissa ja seurailla ihmishälinää, ja yllättävän hyvin onnistui pahvimukista mehun juonti vaikka kotona on käytetty tähän mennessä pelkkää nokkamukia! Ehkä tässä saisi ruveta harjoittelemaan myös tavallisesta mukista tai lasista juomista.
Tommi lähti kesäisestä säästä innostuneena ajeluttamaan Harley-Davidson Tracia vappuajelun merkeissä. Kyllähän sitä itsekin mielellään polkaisisi moottoripyörän käyntiin ja lähtisi haistelemaan kevään tuoksuja ympäröiville maalaisreiteille, mutta se taitanee jäädä vähintäänkin loppukesään ellei jopa ensi vuodelle. Sintiltä alkaa kyllä aivan selvästi loppua tila ja itse alan olla vakuuttunut, ettei tätä kehoa ole kyllä luotu kuin yhdelle ihmiselle kerrallaan. Mutta eihän tässä enää olekaan paljon jäljellä odottelua, laskettu aikakin on jo kolmen viikon päästä! Nyt taidan kuitenkin laittaa Sinttiin vähän liikettä nauttimalla erittäin tasapainoisen välipalan:Hauskaa vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!