8. toukokuuta 2016

Aurinkoista äitienpäivää!

Tämä on jo toinen äitienpäivä jota saan viettää! Ensimmäisestä voi käydä lukemassa täältä.

Meillä tämän vuotinen äitienpäivä alkoi hieman väsyneissä merkeissä, sillä Papu heräsi eilen päikkäreiltä itkuisena ja alkoi iltapäivän mittaan yskiä. Nenä aloitti vuotamisen samoihin aikoihin ja illalla lastenhuoneesta kuului lohdutonta itkua pitkin iltaa aina puoli yhteen asti yölle, kunnes Tommi otti pojalta peiton kokonaan sängystä pois. Varmaan oli peitto häirinnyt ja ollut kuuma, kun se löytyi puolen tunnin välein mytystä sängyn pääpäästä ja Papu istui jalkopäässä ulisemassa. Hunajavettä meni suuret määrät, kakka tuli vaippaan kesken alkuillan unien ja pissavaippakin piti vaihtaa ennen kuin poika pystyi rauhoittumaan unille. 

Tänään siis koko poppoo oli hieman väsähtänyt, pojat hieman minua enemmän, sillä Tommi hyppäsi Papun huoneessa alkuyön mittaan ettei minun tarvinnut punnertaa vatsani kanssa vähän väliä ylös. Papu oli tietenkin väsynyt alkuyön unien mentyä ihan poskelleen, mutta aamulla olohuoneesta kuului jo tuttua höpöttelyä samalla kun Myyrä pyöri dvd:ltä. 

Itse heräsin hieman vaille kahdeksan ja laitoin Tommille viestin, että koska vain pojista siltä tuntuu, äitiä saisi tulla herättämään. Pojat tulivat sitten lähempänä puolta yhdeksää. Papu kiikutti lahjapakettia ja toivotti "hyvää päivää" isin ohjeiden mukaan, joskin alkuperäinen viesti taisi kyllä olla "hyvää äitienpäivää". Mutta hyvää päivää on aivan mainio toivotus myös! Sain ihania lahjoja ja oikein räkäisen pusun päälle - mitäpä muuta sitä äiti saattaakaan vieläpä näin hienona kesäisenä sunnuntaina toivoa! Papu oli tehnyt hoidossa ja kerhossa hienot lahjat: puisista helmistä kootun korun ja jääkaapin oveen jo päässeen paperista valmistetun perhosmagneetin. Tommi antoi minulle lahjakortin Holiday Clubiin, joten pääsemme jossain vaiheessa koko perhe kylpylään pulikoimaan ja voin samalla hemmotella itseäni jollain ihanalla hieronnalla tai hoidolla. Kyllä kelpasi, ihania miehiä minulla!

Papusta huomasi, että orastava flunssa sekä sen vuoksi huonosti nukuttu yö häiritsivät. Poitsu oli aamusta asti tavallista enemmän kitisevä ja itkuisa eikä normaaleista rutiineista kuten päälle pukemisesta meinannut tulla oikein mitään. Saimme kuitenkin koko poppoolle vaatteet päälle ja suuntasimme puoli yhdentoista maissa autolla kohti Lapinniemeä. Tommi vei meidät kahville Holiday Club Tampereen vieressä toimivaan Kahvilaputiikki Ansariin, jossa nautimme lämpimät voileivät, kakkukahvit ja kuohujuomat. Kirjoitan paikasta enemmän omassa postauksessaan piakkoin!


Papu jaksoi hienosti istua syömässä Hipp-ruokaa, kauratyynyjä ja kuivattuja marjoja ja sai vielä jälkiruoaksi puolikkaan suklaakauracookien, jota löytyi nautiskelun jäljiltä hienosti myös housuilta ja paidalta. Meidän kuohujuomien loppuvaiheella pojan hermo rupesi kuitenkin jo pettämään ja pylly irtoamaan penkistä, jonka seurauksena nostimmekin Papun tallustelemaan Ansarin kahvilatiloissa itsekseen hetkeksi. Kitinäputsi ei kuitenkaan jaksanut keskittyä käyttäytymään kunnolla, etenkään kun päiväuniaika oli jo tuloillaan ja päätyi lopulta väkipakolla isinsä syliin istumaan. Siinähän se rauhallinen sunnuntaitunnelma meinasi hieman päästä särkymään, mutta heitimme lehtikuohut parempiin suojiin ja suuntasimme vielä rantakaiteen luo ihmettelemään laivoja kunnes lähdimme takaisin kotiin ja Papu pääsi päiväunille.

Me olemme Tommin kanssa käyttäneet päiväuniajan hyödyllisesti ja laittaneet kesää kotiin järjestelemällä asuntoa ja vaihtamalla verhot. Se on ollut aivan kivaa, pitkästä aikaa, sillä meillä siivoushommat aiheuttavat yleensä aina tuskaa. Lähinnä siksi, että itse vihaan siivousta enkä tee sitä kuin pakon edessä. Järjesteleminen on ok, mutta senkin haluan tehdä omaan tahtiini - yleensä sitten, kun mihinkään ei oikein mahdu enää mitään. Tommi taasen saa iltaisin perin randomeja kohtauksia jolloin hän laittaa kotona hihat heilumaan ja siistii, järjestää ja siivoaa aivan raivona. Tämä sopisi minulle sinänsä vallan mainiosti muuten, mutta tyyppi puhisee ja jupisee samalla niin kamalasti, että minulle tulee tunne, että osallistumistani vaaditaan. Enkä haluaisi, koska siivoaminen on syvältä, enkä ole ennättänyt orientoitua siihen, että nyt siivotaan. Tällä kertaa järjestely yhdessä oli peräti mukavaa kun se tehtiin yhteisen ymmärryksen vallitessa. Ei edes haitannut, että äitienpäivää kului siivoilun merkeissä, kun palkintona oli keväinen keittiö ja olohuone!

Toivottavasti Papun flunssa väistyy ennen kuin pääsee kunnolla alkamaan. Katsotaan millä mielellä poitsu päikkäreiltä herää. Huomenna saatetaan silti viettää kotipäivää jos nenä jatkaa valtoimenaan vuotamista. Ennättäähän sitä hoitopaikkaan leikkimään sitten vaikka tiistaina, jos kunto antaa myöten! Me istahdamme nyt Tommin kanssa nauttimaan iltapäiväkahveista ja taidanpa esitellä Tommille mitä ajattelin pakata Sinttiä varten sairaalaan mukaan.Oikein fantastista äitienpäivää jokaiselle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!