3. huhtikuuta 2016

Puhetta häistä - ihan luvan kanssa

Piti vielä hieman käydä blogin puolella hehkuttamassa tämän iltapäivän sosiaalista aktiviteettia, johon häähommat kuuluivat melko isosti mukaan.

Sosiaalinen media on nimittäin ihmeellinen paikka. Internetistä löytää areenan mille tahansa mielenkiinnon kohteelle ja viimeistään Facebookista löytyy takuuvarmasti yhteistö, joka kerää samalla asialla olevat ihmiset yhteen. Häiden ympärille kokoontuvat hääryhmät ovat yksi tällainen yhteisöllisyyden ilmentymä. Itse olen jonkin aikaa kuulunut vuodelle 2017 häitään suunnittelevien (pääasiassa) naisten yhteisöön, jossa myös hääbisneksessä työtään tekevät yrittäjät (valokuvaajat, muusikot, leipuri-kondiittorit, ompelijat jne.) suunnittelevat, fiilistelevät ja jakavat ideoita tulevan juhlapäivän nimissä.

Jossain vaiheessa tuo reilun 1500 jäsenen yhteisö rupesi hakemaan myös paikallisia kontakteja vahvemmin ja (edelleen pääasiassa) naiset rupesivat perustamaan yhteisön alaosastoja. Turun seudun morsiamet, Keski-Suomen morsiamet, Helsingin morsiamet... Ja jossain vaiheessa tietenkin Pirkanmaan seudun morsiamet myös. Itse, sosiaalinen eläin kun olen, lyöttäydyin tietenkin Tampereen seudun morsianten yhteisöön myös (sen lisäksi, että veren velvoittamana spämmään tasaisin väliajoin myös Etelä-Pohjalaisten morsianten yhteisöä) ja tänään viimeinkin tapasimme kahdeksan muun maakunnassa asustavan naisen kanssa Tampereen keskustassa.

Nautimme porukalla päivällisen, esittelimme itsemme ja höpöttelimme hääjärjestelyistä, suunnitelmista ja yleisestä häähypetyksestä ja vietimme oikein mukavan melkein kolmetuntisen toistemme seurassa. Tunnelma oli ainakin omasta mielestäni todella vapautunut ja rento, enkä usko että muutamalla jaetulla viinipullollisella oli edes kummemmin asiaan vaikutusta. Naisten kanssa vain synkkasi hienosti yhteen, joten tapaamisesta jäi oikein hyvä fiilis ainakin itselleni. Ehkä kaikista oli vapauttavaa tavata ihmisten kanssa, jotka hakeutuivat toistensa seuraan nimenomaan hää-teeman verukkeella. Eipä ainakaan tarvinnut miettiä, tuliko puhuttua nimenomaan häistä jotenkin liikaa!

Kaikki paikalle ilmestyneet naiset olivat ihania, omanlaisiaan persoonia, kaikilla oli perin erilainen opiskelutausta, oma rakkaustarinansa... paljon naurettiin sille, miten erilaisia kosintoja oli pöytäseurueen kesken koettu, ja ehkä hieman sillekin, miten erilaista jokaisen arki sen unelmien sulhasen kanssa oli. Olikin todella virkistävää jutella täysin vieraiden, mutta omituisella tavalla kuitenkin hieman jo tuttujen ihmisten kanssa. Löytyipä tuosta kahdeksan muun naisen porukasta myös yllättävän paljon yhteisiäkin piirteitä! Toivotaan, että tällaisia tulevien morsianten miittejä saadaan järjestymään jatkossakin. Itselläni ainakin oli oikein hauskaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!