3. huhtikuuta 2016

Pitsiä ja juuttia?

Ei meidän juhlissa.

Ymmärrän hääparien (tai morsianten) ihastuksen juuttikankaaseen ja pitsiin. Kyllähän niillä saa hempeitä ja romanttisia elementtejä kesällä pidettäviin juhliin, ne ovat monipuolisia käyttää ja niitä on melko helppo haalia suhteellisen edullisestikin jos ei paikallisilta kirppareilta, niin vähintäänkin Facebookin hääteemaisten kirppisryhmien kautta.

Vaikka meidänkin häät järjestetään maalaismaisemissa, niissä juhlissa ei kyllä juuttia sen puoleen kuin pitsiäkään juuri tulla näkemään. Poikkeuksena saattaa olla pieni määrä mustaa pitsiä, esimerkiksi oman pukuni asusteissa, mutta muuten pitsi tulee juuttikankaan ohella loistamaan poissaolollaan. Sen sijaan olen haaveillut täydentäväni hääteemaamme niiteillä.

Pidän niiteistä. Niin kengissä, vaatteissa kuin koruissakin. Miksei sisustuksessakin. Niitit ovat rouheita, ne heijastavat asennetta ja niissä on mukava fiilis. Perinteiset punk-rokkareiden nahkatakeista arvostettujen muotisuunnittelijoidenkin luomuksiin siirtyneet metalliset koristeet piristävät kummasti jos minkälaista esinettä, ja olen suoraan sanottuna todella pahasti hurahtanut kaikkiin niittiasioihin melko pahasti.

Kuva täältä.
Koska niittejä löytyy paljon omasta pukeutumisesta, niitit varmaan tulevat olemaan osa meidän häitämmekin. Ja sopiihan se hieman rokahtavaan teemaankin! Omassa hääpäivän kokonaisuudessa visualisoin niittien näkyvän ainakin kengissäni ja häämekon asusteissa, kuten vyössä, mutta haluan tuoda niittejä myös osaksi juhlan teemaa muutenkin.

Hullaannuin kiinalaisen verkkokaupan AliExpressin sivuilla ja tilasin aimo annoksen erimallisia niittejä, joita onkin tipahdellut kuluneiden parin viikon sisällä mukavasti harva se päivä postiluukusta sisään. Niitit ovat Kiinassa(kin) edullisia ja moni verkkokauppa lupaa toimituksen Suomeen ilmaiseksi, joten tällaiselle maltilliselle kasalle jäi yhteishintaa noin 14 euroa. Erilaisten niittien lisäksi tilaukseen tipahteli myös "kristalleja", ettei nyt aivan varsin synkäksi tämä häähommakaan mene.Niitä aion hyödyntää mahdollisesti hääkenkien tuunaamisessa, häämekkoon liitettävän vyön tekemisessä, sekä asenteellisten mutta juhlavien lautasliinarenkaiden tekemisessä. Ajattelin nimittäin, että niittisomisteiset lautasliinarenkaat olisivat kiva tapa sisällyttää niitit juhlapäivään ilman, että koko homma karkaa ihan överiksi. Mikäli niittejä jää reilusti yli, voisi niitä ripotella juhlapöytiin samalla tapaa, mitä monet käyttävät tekotimantteja kattauksissa. Kävin ostamassa 10cm leveät suikaleet kolmea erilaista tekonahkaa Eurokankaasta kun tuumailin mistä niistä aloittaisin häämekon vyön teon, joten hylätyistä suikaleista voisi hyvin askarrella lautasliinarenkaat niittien alustoiksi. Idean sain selattuani Pinterestiä ja nähtyäni tämän, alunperin Halloweenkattauksessa käytettyyn ideaan:

Kuva Pinterestistä.

Kun niittirenkaat yhdistää valkoisiin pöytäliinoihin, valkoisiin lautasiin, hopeaan ja punaisen sävyihin sekä hillityissä maljakoissa oleviin kukkiin voisi kuvitella, että kattaus on oikein oivallinen eikä mene liian rosoiseksi tai kokonaisuudesta irralliseksi. Mutta jännityksellä jäämme siis odottamaan miltä näiden häiden ensimmäinen DIY-projekti tulee näyttämään!

2 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea nuo lautasliinarenkaat. :) Itse olen varsinainen "pitsimorsian", ihana kuitenkin nähdä blogeissa välillä jotakin muuta :D

  http://wonderwall-heini.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että toteutuskin näyttää kivalta :) Pitäisi tässä kohtapuoliin testailla miltä idea näyttää käytännössä!

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!