12. huhtikuuta 2016

Häämatkapohdintoja

Ihailen heitä, jotka suunnittelevat tulevan häämatkan hääbudjetin sisään. Etenkin heitä, jotka selviävät silti maltillisilla euromäärillä loppusummaa laskiessaan. Me emme ole ottaneet hääsuunnitelmissa lainkaan huomioon häämatkaa, sillä ensinnäkään emme pääse lähtemään yhtikäs minnekään välittömästi häiden jälkeen ja toisekseen, sillä toivomme häälahjojemme muodostavan jonkin pohjakassan joskus tulevaisuudessa koittavaa häämatkaa varten. (Kolmanneksi, jos ajattelisin häämatkaa tämänhetkiseen hääbudjettiin joutuisin toteamaan, ettei ole taloudellisesti kannattavaa suunnitella sen kummemmin häitä kuin sitä häämatkaakaan.. Mutta ei anneta tällaisten asioiden masentaa, murehditaan rahaa sitten myöhemmin!)

Mutta kyllähän sitä häämatkaa on jo tullut pohdittua, etenkin kun matkailu on niin kovin lähellä sydäntä. Itse olen ollut onnekas ja päässyt reissaamaan perheeni kanssa lapsuudessani paljon, olkoonkin, että suuri osa niistä matkoista oli matkatoimistojen järjestämiä pakettimatkoja rantalomakohteisiin, jotka tarjosivat toistaan jännittävämpää ohjelmaa lapsille - samalla kun vanhemmat saivat koomata altaan reunalla ja unohtaa arjen kiireet. Rehellisyyden nimissä vanhempani tarjosivat minulle ja veljelleni erinomaisia ja eksoottisiakin lomakokemuksia vieden meitä pitkin Eurooppaa ja aina Thaimaata myöten. Olen ikuisesti kiitollinen siitä, että he ottivat vuodesta toiseen asiakseen säästää perheelle lomarahat ja lennättää kaksi räkänokkaa paikkoihin, joista varmasti olisivat kaksi ruuhkavuosia viettävää aikuista nauttineet vallan mainiosti keskenäänkin. Palo matkustaa sytytettiin jo siis hyvissä ajoin meidän perheessä, ja sitä liekkiä on ruokittu varsin reippaalla kädellä tähänkin asti. Erityisesti vaihto-oppilasvuosi Yhdysvalloissa lukioikäisenä sekä veljen kanssa suoritettu viiden viikon reppureissaus Kaakkois-Aasiassa jokunen vuosi sitten ovat jääneet huippumatkoina mieleen, monien muiden hyvien kokemusten ohella.

Vang Vieng, Laos.

Chicago, USA.

Tommin perheessä matkustamisen on hoitanut aikoinaan lähinnä Tommin isä, joka työnsä puolesta on reissannut käsittääkseni kaikilla muilla mantereilla paitsi Etelänavalla. Toisaalta Tommin ollessa parivuotias koko perhe pakkasi elämänsä matkalaukkuihin ja suuntasi Brasiliaan pariksi vuodeksi, jossa appiukko työskenteli viikot kaivosalueilla ja anoppi hoiti lapsia kotona. Tommin sisko oli sen verran vanha, että kävi englanninkielistä koulua, mutta Tommi vietti päivät äitinsä kanssa kotona. Aikuisiällä Tommi on matkustellut aika paljon myös työnsä puolesta, mutta etenkin yhteisinä vuosinamme olemme saaneet tehtyä muutaman huikean matkan ihan lomamielessä.

Ajattelin kirjoittaa häämatkahaaveista postauksen mutta tajusin, että mittaa alkoi kertyä jutulle todella paljon. Päätinkin tehdä oman juttusarjan häämatkahaaveista esitellen häämatkakohteita jotka itselle ovat kiehtovia joko aikaisemman kokemuksen perusteella tai ihan uusina matkakohteina. Sulhasen kanssa häämatkaa ei ole keskusteluissa sen kummemmin sivuttu juuri lainkaan, se kun ei tunnu ollenkaan oleelliselta asialta tässä vaiheessa elämää. Eli kyseessä on lähtökohtaisesti omia ajatuksiani potentiaalisista kohteista. Meillähän matka tulee järjestymään aikaisintaan seuraavana talvena häistä, sillä lapsemme ovat häiden aikaan noin kolmen vuoden ja puolentoista (1v 3kk) vuoden ikäisiä. Niin pieniä ei vielä voi jättää juurikaan viikonloppua pidemmäksi ajaksi edes isovanhempien hoivaan, ja kahden viikon reissut eivät ole vielä seuraavana talvenakaan realistisia. Johan siinä itsellä tulisi ikäviä niitä kakaroita, jos vaikka lapset pärjäisivätkin ilman vanhempiaan. 

Eli osa unelmakohteista ovat juurikin niitä - unelmia. En tiedä onko meillä koskaan mahdollisuutta irroittautua samanlaisiin seikkailuihin kuin aikoinaan, ehkä joskus lasten ollessa isompia (ja meidän ollessa eläkkeellä?), mutta ainahan sitä haaveilla saa! Katsotaan, jospa sinne häämatkalistalle mahtuisi parikin toteutuskelpoista lomasuunnitelmaa, ehkä jopa vuoden sisällä siitä kun olemme sanoneet "tahdon". Jatkossa siis luvassa useampia häämatkahaaveita enemmän tai vähemmän loogisessa muodossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!