18. maaliskuuta 2016

Friends&Brgrs vs. Ohana

Tästä purilaisasiasta piti kirjoitella jo hyvä tovi sitten mutta se vähän pääsi unohtumaan. Nyt kun tänään on taas enemmän tai vähemmän työkavereiden kesken lanseerattu burgerperjantai tuli tämäkin mieleeni. Kävimme meinaan toimistolta eräällä lounaalla tutustumassa paljon hypetettyyn Friends&Brgrs -mestaan, joka avasi ovensa Tampereen keskustorin kupeessa helmikuussa. 

Pietarsaaresta aloittanut hampurilaisyritys tarjoaa fresh casual -konseptin ruokailukokemuksia yhdistäen sekä pikaruokalaa että ravintolaa palveluissaan. Ateriat tilataan kassalta ja noudetaan elektronisen hälyttimen päristessä keittiön tiskiltä, mutta annokset on koottu laadukkaammista raaka-aineista mitä perinteisissä pikaruokamestoissa. Yritys pyrkii ostamaan raaka-aineensa paikallisilta tuottajilta ja välttämään lisäaineita. Pietarsaaren jälkeen Friends&Brgrs avasi ravintolan Helsingissä, joten Tampereelle avattu paikka on ketjun kolmas. Uusi ravintola on perusteilla myös Ouluun sekä Kööpenhaminaan!

Käydessämme työkavereideni kanssa Friends&Brgrs:issa päädyimme jonoon juurikin paikan avajaispäivänä. Jono oli siis ovelle asti, mutta eteni mukavan joutuisasti. Jonkin sortin ravintola-/myymäläpäällikkö jakoi jonossa seisoville ruokalistoja, joten tilausten tekeminen sujui mukavaan tahtiin. Istumapaikkojakin löytyi, sillä asiakaskunta vaihtui hyvään tahtiin. Jouduimme kyllä hyvän tovin odottelemaan ruokaamme, mutta mielestäni aika ei paljon poikennut pikaruokapaikoista silloin, kun tilaa jotain muuta kuin jo valmiina olevia aterioita. Minä ja työkaverini Antti otimme Chipotleateriat (12 euroa, pelkkä burgeri 8,50 euroa), työkaverini Mari päätyi Cheese & Onion ateriaan (11 euroa, pelkkä burgeri 7,50 euroa). Ateria sisälsi burgerin, juoman ja ranskalaiset. Olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että purilaiset ovat perus pikaruokaa huomattavasti parempia, kuten nyt olettaa sopiikin. Pihvi oli mehukas ja paksu, ja selkeästi hyvästä lihasta tehty. Sämpylä, joka paistetaan paikanpäällä, oli aivan hyvän makuinen ja tuntuinen, mutta ainakin minusta ja Antista sämpylä oli ehkä aavistuksen  liian pehmeä ja... noh, pullamainen. Chipotle tuotti pettymyksen, sillä mausta ei irronnut juuri lainkaan savuista tulisuutta, ja koko kastike tuntui katoavan muun purilaisen joukkoon ilman sen kummempaa esiintuloa. Toinen pettymys olivat paljon huomiota saaneet ranskalaiset. Muistan lukeneeni, että ranskalaisiin käytetään kuutta eri perunalajiketta vuoden mittaan, aina sesongin mukaan sopivinta, ja että niiden valmistusprosessi ottaa pitkään kun niitä vuoron perään kuumennetaan ja viilennetään jotta ranskalaisista tulisi täydellisiä. Minun ranskalaiseni olivat aika lötköt, suorastaan nahistuneet. Aivan kelvollisen makuiset, mutta eivät selvästikään suoraan friteerauskeittimestä tulleet, sillä ne eivät olleet sen puoleen kuumia kuin rapsakoitakaan. Harmi.Kaiken kaikkiaan Friends&Brgrs on ihan hyvä lisä Tampereen keskustan pikaruokaketjuun, mutta ei minulla ainakaan ole pakottavaa tarvetta palata takaisin sinne. Reilu kahdeksan euroa hampurilaisesta on melko paljon, olkoonkin, että raaka-aineet ovat paikallisia ja mahdollisimman lisäaineettomia. Annoskoko oli hieman pieni, joten lounaan jälkeen teki mieli käydä vielä hakemassa jälkiruokaa, jolla mahan olisi saanut täyteen. Useat keskustassa sijaitsevat hampurilaisia tarjoavat ravintolat myyvät esim. lounashampurilaisia alle kympillä, joten siihen kilpailuun Friends&Brgrs ei oikein anna varteenotettavaa vastusta. Toki ehkä tulee antaa paikalle vielä uusi mahdollisuus nyt kun avajaishulinat ovat ohi ja paikka on päässyt kunnolla käyntiin.

Mutta toinen erityisen hyvä vaihtoehto purilaiselle on Kauppahallissa sijaitseva Ohana! Kävimme testaamassa paikan työkaverini Marin kanssa pari viikkoa sitten ja tänään aiomme suunnata sinne uudestaan. Ohana on itse asiassa kaksi paikkaa, Ohana Lei'Pomo ja Ohana Grille. (Ohanan omistaja on muutes sama hemmo, joka omistaa Cafe Pispalan. Siellä kävimme vuosi sitten äitienpäivänä ihastumassa ruokaan ja ympäristöön.) Menimme Ohana Grilleen jo heti yhdentoista tuntumassa hiihtolomaviikolla, jolloin pääsimmekin heti tilaamaan ja istahtamaan alas odottamaan ruokiamme. Ohanassa ei ole hyvin montaa istumapaikkaa ja etenkin lounasaikaan paikat täyttyvät heti, joten kannattaa käydä joko ennen yhtätoista tai vasta yhden pintaan välttääkseen pahimmat ruuhkat. Sekä minä että Mari molemmat otimme Ohana burgerit ja siihen valkosipuliparmesanjuustoranskalaiset. Minä viimeistelin kokonaisuuden vielä tölkillisellä Pepsi Maxia jolloin kokonaisuuden hinnaksi taisi tulla noin 12 euroa.


Mutta voi poijjaat notta oli sitten hyvää. Sämpylä, joka on tosiaan paikan omasta leipomosta kulman takaa, oli vallan erinomainen ja tuore leipä. Jopa niin tuore, että kun menimme paikalle tekemään tilaustamme huomasin kokin tutkailevan korissa odottavia sämpylöitä ja toteavan kassalla toimineelle myyjälle, etteivät leivät olleet tarpeeksi tuoreita tai pehmeitä. Kassaneiti kävi sitten hakemassa kokonaan uuden satsin leipiä tilalle. Aikamoista.

Ranskalaiset maistuivat taivaallisilta, ne olivat rapeita ja ihanan juustoisia. Purilaisen välissä oleva pihvi oli hyvä niin koostumukseltaan kuin maultaankin, selkeästi hyvistä raaka-aineista tehty. Kokonaisuus oli mehukas ja herkullinen, eikä hieman korkeahko lounashinta tuntunut ollenkaan pahalta sijoitukselta kun siitä sai näin hyvän olon. Toisin kuin edellisessä purilaismestassa, tässä paikassa ateriasta tuli jopa täyteen, ja vähän päälle. Tänään aion ehkä testata paikan lammasburgerin, sekin meinaan kuulosti todella hyvältä.

Että näillä näkemyksillä valitsen Ohanan kyllä aina Friends&Brgrsin ohi. Käykää toki muutkin testaamassa ja kertokaa mitä mieltä paikoista olitte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!