9. helmikuuta 2016

Ensimmäiset messut korkattu

Viikonloppuna Tampere-talossa järjestettiin vuosittaiset Tampereen Häämessut joiden yhteydessä oli myös juhlapukujen ja häämekkojen maahantuojien outlet-tapahtuma. Itse pääsin jo lauantaina kurkkaamaan messuja töiden merkeissä, kun edustin työharjoittelupaikkani ständillä upouusia JuhlaForum-lehtiä jakaen. Kolmen tunnin töiden jälkeen pyrin pidättäytymään messujen kiertämisestä muuten, mitä nyt kävin maistamassa Purppurahelmen kakkumaistiaisia (koska, noh, kakkua, dah), sillä olimme sopineet häämessuiluista kahden kaasoni kanssa sunnuntaille.


Sunnuntaina siis treffasimme Kummin ja Ninnun kanssa Tampere-talolla kymmenen maissa ja suuntasimme katsastamaan messujen tarjonnan. Monet kojut edustivat kultaseppiä jotka ohitimme melko suoraviivaisesti, sillä oma vihkisormukseni on suunnitteilla teettää Kultaseppä Hanhiniemellä Seinäjoella. Koska monet sormukset olivat kyllä kieltämättä kauniita ja erikoisia sanoisinkin, että mikäli sormusmalli tai -materiaali on vielä hakusessa, messut ovat hyvä tapa selvitellä itselleen sopivaa rinkulaa. Samassa tilassa edustavista kultasepistä monet osaavat myös vastata kysymyksiin hinta-arvioista ja tilausajoista, joten paikan päällä ainakin oppii varmasti paljon.

Mutta minä en ollut sormusta vailla, joten me sivuutimme kultasepät kokonaan. Sen sijaan otimme delegaatiollamme suunnan Vierula Photography:n ständille, jonne olin sopinut treffit valokuvaajapariskunta Johannes ja Tanja Vierulan kanssa. Etsiessäni hääpäivämme ikuistajaa törmäsin Vieruloiden portfolioon ja ihastuin pariskuntakuvista välittyvään tunnelmaan. Koska Vierulat ovat vasta aloittelevia häävalokuvaajia ei heidän portfoliossaan ollut näyttöä dokumentaarisesta hääkuvauksesta, joka herätti epäilystä kuvien onnistumisesta etenkin Tommin puolesta. Miten sitä voisi olla varma onnistuuko kuvaus hämärässä, tanssin lomassa ja vauhdikkaissa tilanteissa? Harkittuamme asiaa päätimme kuitenkin luottaa fiilikseemme ja sovimme, että mikäli henkilökemiat tuntuvat osuvan kohdilleen, valitsisimme Vierulat hääkuvaajiksemme. Itse vakuutuin ainakin Johanneksen pätevyydestä kun selvisi, että kyseessähän on toinen seinäjokinen tyyppi - mikä siis voisi mennä vikaan!?

Vakavasti otettuna keskusteltuamme Vieruloiden käyttämästä kalustosta ja muutenkin juteltuamme hetken totesin, että kyllä aloittelevillekin kuvaajille pitää antaa mahdollisuus. Päätimme siis solmia yhteistyökuviot Vieruloiden kanssa ja tadaa, samalla varmistimme häihimme emme vain yhtä, vaan kaksi valokuvaajaa! Jännitys tiivistyy ensi kesää kohden, kun Vierulat tekevät ensimmäiset keikkansa dokumentaarisen hääkuvauksen parissa. Silloin varmasti portfoliokin täydentyy merkittävästi. Sopimus löytyy kuitenkin tuosta työpöydän nurkalta joten voimme Tommin kanssa huokaista helpotuksesta ja vetää valokuvaajan kohdalle ruksin hääsuunnitelmissa. Jes!

Purppurahelmen ständi veti meitä puoleensa herkkumaistiaisten ja kauniiden kakkujen vuoksi. Lauantain kakkumaistiaisia ei enää luonnollisestikaan ollut, mutta Purppurahelmen Hanna Silanderin taikomat sievät macarons-leivokset ja pitsimäiset sitruunapiparit päätyivät parempiin suihin. Ihmettelimme Kummin ja Ninnun kanssa miten ihmeessä Hannan macaronsit olivat niin erinomaisen hyviä, kukaan meistä kun ei aikaisemmin ole onnistunut nauttimaan kyseisistä leivoksista paitsi niiden kauniin ulkomuodon vuoksi. Aikaisemmat yritykseni macaronsien suhteen ovat päätyneet pettymykseen ja olenkin kovasti ihmetellyt mikä niissä ihmisiä viehättää, mutta tällä kertaa pidin mausta todella paljon. Hanna oli käyttänyt macaroneissa suklaista moussea joka teki leivoksista kerrankin todella herkullisia. Itse huokailin kerroskakkujen perään, edelleen, ja ajattelin vielä kerran yrittää taivuttaa budjettia edes pienen hääkakun verran...

Purppurahelmen naked cake


Kävin jo lauantaina hyödyntämässä BB Beauty Berry - kauneushoitolan kulmien kestovärjäystarjousta ja maalautin kulmakarvani tummemman sävyiseksi viidellä eurolla. Kuuntelin myös sivukorvalla kun toinen morsian kyseli meikkihintoja kaasoille ja jollen aivan väärin muista, kaason meikki juhlapäiväksi tulisi kustantamaan viiden kympin luokkaa. Kummi kävi sunnuntaina kysymässä olisiko hänen jo luonnostaan todella tummille kulmille tehtävissä mitään, mutta emme osanneet ottaa ehdotusta kulmien sävyttämisestä ihan ehkä asian vaatimalla vakavuudella ja kulmat jäivät tällä erää koskematta. Mukava henkilökunta ja nopea palvelu sekä työn erinomainen jälki saivat harkitsemaan hoitolan palveluita myös hääpäivää ajatellen. Yrityksen nettisivuilta nopeasti tarkastettuna häämeikillä on hintaa 95€, joten täytyy pitää paikka mielessä.

Kauneishoitola Jadeian naisia kävin jututtamassa hääkynsien suhteen. Itse omistan maailman surkeinta laatua olevat kynnet joita hoidan tasaisen huonosti, enkä lähtökohtaisesti välitä siitä miltä kynteni näyttävät - sillä ne eivät ainakaan näytä huolitelluilta, koskaan. Olen kuitenkin hieman harkinnut pitäisikö sitä yrittää edes hieman panostaa kauniisiin käsiin juhlapäivänä. Mitkään pitkät rakennekynnet eivät kyllä tule kuuloonkaan. Jadeialta sain vinkkejä kynsien oman rakenteen vahventamista varten ja suosituksen oman kynnen geelilakkaukselle juhlapäiväksi, jolloin kynsiin saisi hieman terveen näköistä rakennetta ilman mitään isompia operaatioita. Katsotaan nyt, mutta kolme korjaavaa kynsienhoitoa ja juhlalakkaus hintaan 35€ käynti ei välttämättä olisi mikään hirveän suuri sijoitus. Todennäköisesti unohdan käteni kokonaan ja totean lopulta, että samakos tuo, euron lakkaa saa Tokmannilta.

Kiersimme malleiksi katetut juhlapöydät ja haimme inspiraatiota erilaisista kutsukorttimalleista, joita tarjosi ainakin Now and Forever. Siinä missä perin epäortodoksiset koristevalintani, kuten ne jo-mainitut LP-levyt herättävät ainakin toisessa kaasossa lievää kulmien kohottelua ja pään puistelua, esittelemäni väriteema (valkoinen, harmaa/hopea ja punainen/viininpunainen) näyttäisivät saavan hyväksynnän. Istahdimme katsomaan puoli kahdeltatoista alkaneen puku- ja korunäytöksen, ihmettelimme mallisulhasen perin nuorta ikää ja arvioimme millä todennäköisyydellä tätä morsianta ainakaan nähtäisiin yhdessäkään lavalla esiintyneessä mekossa vuoden päästä elokuussa. Todennäköisyydet olivat häviävän pienet. Samalla tosin tulimme havainneeksi, että varsinaisista mekkosovituksista tulisi vuoden päästä enemmän kuin mielenkiintoisia Kummin edustaessa melkein päinvastaisia ihanteita kuin mitä minä ja Ninnu. Ja mä kun kuvittelin, että nyöritys saisi kaikkien äänen... No jaa, mutta tuleepahan ainakin mielenkiintoista!

Paikalta sai ideoita esimerkiksi juhlapöytien kattaukseen ja somistukseen.

Kahdessa tunnissa messut oli paremmin kuin hyvin taputeltu ja lähdimme mielestämme hyvin ansaitulle brunssille Tammelan Malabadiin. Malabadin brunssi maksaa 18€ joka sisältää laajan salaatti- ja juustopöydän, useita lämpimiä ruokia ja melko hyvän jälkiruokapöydän. Kahvi ja tee sisältyy hintaan. Itse pidin kovasti brunssin salaateista, ei-niin-turkkilaisesta mutta maukkaasta pizzasta, falafeleista ja mausteisesta naudasta. Jälkiruokapöydästä poimittu baklava oli mielestäni todella rasvaista, mutta sekä juusto- että suklaakakku olivat oikein mainioita. Myös erilaiset hedelmät oli mukava raikas lisä muuten tuhtiin brunssiin. Lisähinnasta (2,80€) sai tuopillisen tuoremehua joka mielestäni kyllä kuuluisi brunssin sisältöön. Sisustukseltaan Malabad on raikas ja pidän siitä, että ravintolassa soi teemalle sopiva musiikki. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja palvelu pelasi nopeasti.

Oli huikeaa viettää rauhallinen sunnuntaipäivä ihanien naisten kanssa, purkaa työn ja parisuhteen mukanaan tuomia... haasteita, ja herkutella hyvän ruoan äärellä. Kun itse olin jo varma, ettei edes raskausfarkkujen vyötärö antaisi enää tuumaakaan periksi pyörimme ravintolasta ulos ja suuntasimme jatkamaan sunnuntaita omille tahoillemme. Ehkä häämessut eivät olleet mikään maata mullistava kokemus itsessään, mutta kieltämättä päivä oli hauska. Koska meistä kukaan ei ole mikään "iik, häät!"-fiilistelijä, päivä sujui lähinnä huumoripitoisen sarkasmin terällä leikitellen. Joskin täytyy todeta hämmästyneeni kun Kummi aivan heittäytyi inspiroitumaan kaasojen mekoista catwalkilla nähdyn muotinäytöksen aikana. Ja minä kun luulin, että molemmat naiset olisivat olleet vain helpottuneita kun en esitä sen kummempia vaatimuksia juhla-asujen suhteen. No jaa, onhan tässä aikaa mätsätä kaasotkin teeman mukaisesti!

Kuva täältä

4 kommenttia:

 1. Huippua, täälläkin bongattu ideamme kierrätyspurkeista kuvaan! Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys onkin nykyään monien häiden teema, joskin hieman ehkä piilotettu sellainen. :) Kiva, että messuilta saa myös tällaisia ideoita!

   Poista
 2. Olipas kiva löytää sivuillesi, kiitokset kauniista sanoista Purppurahelmen puolesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi herkullisista kakkumaistiaisista ja ystävällisestä palvelusta! :)

   Kakkusi ovat kyllä varsinaisia taideteoksia, joka kerta Facebookissa saa ihastella toinen toistaan upeampia luomuksia.

   Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!