8. tammikuuta 2016

Pirkanmaan kirppikset: Hepuli Kirppis

Hervantaan avattiin vuodenvaihteessa uusi lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin erikoistunut kirpputori, Hepuli Kirppis. Kävimme koko perheen voimin katsastamassa tämän pienen kirppiksen heti avajaispäivänä tammikuun ensimmäisenä sunnuntaina.

Kirpputori sijaitsee Kauppakeskus Duon vieressä pienessä liiketilassa osoitteessa Insinöörinkatu 27. Tiloissa toimi aikaisemmin muistaakseni jokin lähetystorin tapainen kirppis, jossa silloin oli vielä paljon epämääräistä rojua epämääräisinä kasoina. Hepuli oli pistänyt tilat ainakin siltä osin uusiksi. Sisustuksessa käytetyt vaaleat seinät ja kevyet myyntihyllyt tekivät tilasta raikkaan joka auttoi hieman sitä tosiasiaa, että tilat olivat auttamattoman ahtaat. Vaikka avajaispäivänäkään paikalla ei ollut mitään valtaisaa yleisörynnistystä sai hyllyjen välissä varoa tönimästä toisia myyntipaikkojen penkojia, ja kun päälle lisättiin parit vaunut (mukaanluettuna meidän melko pienet ja ketterät Hartanit) oli kirppiksellä aika ahdasta.

Positiivista oli kuitenkin tilojen kannalta se, että yhteen nurkkaukseen oli jätetty lapsille leikkitilaa ja vanhemmille istumapaikkoja, joilla voi halutessaan nauttia kahvista tai muista virvokkeista joita kirppiksellä myydään. Virvokkeista löytyy mm. Raikastamon luomua olevat pillimehut. Ensimmäisellä käyntikerralla en laittanut merkille oliko kirppiksellä varsinaisesti tilaa isommille myytäville esineille, esimerkiksi rattaille tai turvaistuimille, mutta muistelisin, että ei. Jonkin verran heti ovesta sisään astuessa isompaa tavaraa oli näytillä ikkunalaudalla, esim. makuupussia ja kylpyammetta, joskaan tilat eivät riittäneet niiden järjestelmällisemmälle esiinpanolle. Jälleenmyyntipuolella eli uuden tavaran puolella on tuotteita mm. Hankiaiselta ja Sävyunelmalta.

Kuva Hepuli Kirppis Facebook-sivuilta
Myyntipaikat olivat melko pienet, etenkin kun hinta myyntipöydälle on 35 euroa/6 päivää (tai 65 euroa/12 päivää). Jos hinnoittelee lastenvaatteet kuten kirpparilla omasta mielestäni kuuluukin euron tai parin kappalehintaan, saa aika monta vaatetta myydä ennen kuin pääsee pöytävuokrasta omilleen. Rekkitilaa pöydissä oli jonkin verran, mutta aika pitkälti tulee järjestää myytävät tavarat hyllyille. Jos tavaraa tuo siis paljon, voi pöydän siistinä pitäminen olla haastavaa.

Hepulilta voi ottaa tosin myös ns. "kassipaikan", eli tuoda kirppikselle yhden ison Ikean kassillisen tavaraa hinnoiteltuna, jotka kirppis asettaa esille ja järjestelee myyjän puolesta. Tämä kustantaa 18 euroa/8 päivää ja on ainakin myyjältä vähemmän vaivaa vaativaa kuin perinteinen pöydän vuokraaminen. Täyspalvelusta Hepuli ottaa 40% provikkaa ja myyntiin kelpaa vain vaatteita, mutta vaatteet saavat olla myynnissä jopa kaksi kuukautta. Hepulin Facebook-sivuilta ei käy ilmi tuleeko asiakkaan tällöin hinnoitella vaatteet itse vai tekeekö Hepuli sen asiakkaan puolesta. Mikäli omaa myytävää tavaraa on paljon eikä itsellä ole mahdollisuuksia käydä usein täyttämässä pöytää, voi kirppikseltä ottaa myös täyttöpalvelun hintaan 10 euroa. Tällöin kirppiksen henkilökunta itse täyttää pöydän tavaroiden lähdettyä uusiin koteihin.

Kuva Hepuli Kirppis Facebook-sivuilta
Hepuli on mielestäni hyvä lisä kirpputorivalikoimaan tällä puolen Tamperetta, ja varmasti kysyntää nimenomaan lastenvaate- ja tarvikekirppikselle on juuri Hervannassa ja lähialueilla. Kirppikselle on helppo tulla niin julkisella liikenteellä kuin omalla autollakin, sillä bussit kulkevat Hervantaan tasaisesti ja Duon parkkihallissa on ilmainen tunnin pysäköinti. Ainoastaan vaunuilla liikkuessa kirppiksen pieni koko voi muuttua ongelmaksi, etenkin jos lapsi on liian pieni kävelemään kirppiksellä itse tai leikkimään paikan leikkinurkkauksessa. Mielestäni pöytävuokra on hieman korkea, mutta toisaalta liiketilan vuokrakaan ei varmaan ole aivan ilmainen. Jostainhan se tulos on tehtävä. Kaiken kaikkiaan toivon, että kirppis lähtee menestymään hyvin ja pöydät saadaan täyteen jatkossa. Me teimme ainakin aivan hyviä löytöjä avajaispäivänä, ja Facebook-sivuja vilkuilleena kirppiksen pitäjä tuntuu päivittävän aktiivisesti uusiin pöytiin ilmestyneistä tavaroista ja vaatteista kuvia ja mainoksia, joten vaihtuvuuttakin taitaa myyntiesineissä olla. Kannattaa käydä vilkaisemassa jos Hervannan suunnalla liikutte! Kirppis on auki ma-ti klo 10-17, ke-pe klo 10-18 ja la-su klo 10-15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!