3. tammikuuta 2016

Meidän paikka: Einon Pirtti

Einon Pirtti sijaitsee maaseudulla Oriveden Eräjärvellä. Pirtti on pysynyt suvussa ja kunnostettu juhlatilaksi, jonka palvelut laajenevat vuosi vuodelta. Pihapiiri ja samalla juhlatilat koostuvat useasta eri rakennuksesta joista varsinaiseen vuokraan kuuluu juhlanavetta jossa pystyy järjestämään 140 hengen juhlat (luvat ovat yli 200 hengelle) sekä maatilan 300 neliön kokoinen päärakennus, jossa on kuusi erillistä makuuhuonetta. Juhlanavetta on jaettu isoon saliin, pienempään saliin, noutopöydälle soveltuvaan tilaan ja laitoskeittiöön, josta löytyy mm. kylmiö. Paikasta löytyy myös äänentoistovälineet ja videotykki.

Vasemmalla juhlasali ja vanha rehusiilo, oikealla ylhäällä Einon Pirtti ja alhaalla Vaarin tupa.

Pirtistä noin 200 metrin päässä on Längelmävesi, jonka rannassa on *rumpujen pärinää* veistetty hirsinen sauna, joka vetää 12 henkeä lauteilleen yhtä aikaa. Saunan vieressä on myös 8 hengen kylpytynnyri sekä kahdeksankulmainen hirsinen kota, johon mahtuu yli 20 henkilöä. Saunan viikonloppuvuokra on 80 euroa, kylpytynnyrin 90 euroa ja kodan saa vuokralle 40 eurolla. Ranta on idyllinen myös vihkimistä ajatelleen, sillä se kaartaa nätisti pienelle järvelle eikä siirtyminen rannan ja juhlapaikan välillä ole matka eikä mikään.


Se vaadittu rantasauna.

Paikka sijaitsee 16 kilometriä Oriveden keskustasta, eli samalla myös kaikista lähialueen hotelleista, mutta tämäpä ei ole mikään ongelma. Pihapiiriin meinaan tarjoaa monta eri majoitusmahdollisuutta. Itse Einon pirtti, pihan päärakennus, tarjoaa nukkumatilat 20 henkilölle ja se sisältyy viikonlopun vuokraan. Pirtistä löytyy majoitustilojen lisäksi keittiö ja sauna. Erillisessä rakennuksessa on seitsemän makuuhuonetta, johon majoittuu 16 henkilöä hintaan 460 euroa (koko rakennus). Pihapiirissä on myös aittarakennus, josta löytyy viisi makuuhuonetta. Jokainen makuuhuone majoittaa 2 henkeä hintaan 55 euroa/huone. Vanhaan rehutorniin on remontoitu kaksi huonetta, joihin mahtuu 2-3 henkeä. Näiden huoneiden hinta on 100 euroa/huone. Täten juhlaväestä yli viisikymmentä henkeä mahtuu majoittumaan juhlapaikalle. Erinomaisen kätevää!

Pirtillä ei ole pitopalvelua, mutta tiloja esitellyt isäntä vinkkasi heti listan aikaisemmin tiloissa touhunneista yrittäjistä, joten valinnanvaraa varmasti ruokailujen järjestämisen suhteen löytyy. Ruokailuun ja kahvitarjoiluun löytyy talon puolesta aterimet, lautaset ja lasit. Juhlajuomia varten on varattu viini- ja kuohuviinilasit, mutta mahdolliset konjakki- ja liköörilasit tulee hankkia itse. Talo vuokraa valkoisia pöytäliinoja hintaan 7 euroa/liina sekä tarjoilupöydän helmaliinan hintaan 20 euroa. Juhlatilasta ei löydy erillistä korotettua soittolavaa, mutta bändille on varattu nurkasta tila soittimia ja muita varten. Äänentoistolaitteet löytyy, samoin valkokangas ja tykki. Isännän mukaan pihaan saa tuoda omia grillejä tarvittaessa ja juhlatelttakin löytyy talolta hintaan 100 euroa. Teltta voisi olla mukava lisä jos sää sattuu heittäytymään surkeaksi, olisipa ainakin mahdollisuus käydä haukkaamassa happea ilman kastumisen vaaraa.


Einon Pirtin vierashuoneet olivat siistit ja viihtyisät kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja maisema vallan nätti!


Kaksi ylempää kuvaa varsinaisesta juhlatilasta, alempi kuva tilan vasemmalla puolella sijaitsevasta huoneesta.

Vuokra-aika Einon Pirtillä juhlaviikonlopulle on perjantaista klo 17.30 aina sunnuntaille klo 15.00 asti. Vuokra viikonlopulta on 1550 euroa.  Ja kuten jo aikaisemmin on todettu, vuokraan sisältyy majoitus 20 henkilölle, joten juhlapaikan valmistelut saa hyvissä ajoin aloitettua ydinporukan kesken ja yöpyä rauhassa juhlapaikalla läheisten ihmisten kanssa. Tommi tietenkin halusi huomauttaa, että perjantaina on hyvä testata rantasauna bestmanin ja muiden apumiesten kanssa. Että silleen... Tiedustellessani isännältä missä vaiheessa tulisi juhlapaikalla alkaa hiljaisuus hän viittasi pienen niityn takana näkyvään taloon ja totesi, että jos sinne asti ei kuulu (missä he siis asuvat), ei tarvitse erikseen hiljaisuuksista murehtia. Ei siis hiljaisuutta tietyllä kellonlyömällä, mainiota! Pirtiltä voi ostaa siivouksen, jolloin juhlapaikan siivous kustantaa 80 euroa ja muut tilat 120 euroa. Tosin totesimme Tommin kanssa, että koska paikalla majoittuu suuri joukko perheenjäseniämme ja läheisiä ihmisiä, saamme varmasti yhteistuumin juhlatilat siivottua juhlien jälkeen itsekin. Sekin meinaan on mahdollista. Tällöin omalle vastuulle jää tiskit, roskien vieminen ja imurointi, talon oma väki pesee lattiat. Majoitustilojen siisteydestä saa vastata kukin niissä majoittuva vieras erikseen.

Koska vuokraan kuuluvassa varsinaisessa Einon pirtissä on oma keittiö sekä astiat ainakin siellä majoittuville henkilöille, onnistunee myös haaveeni sunnuntaina järjestettävästä morning after –brunssista. Täten kenelläkään ei tarvitse olla kiire singota matkoihinsa, vaan saamme vielä fiilistellä edellisen päivän (illan ja yön) juhlia porukalla. Pirtillä oli myös hyviä uutisia Facebook-sivuillaan, sillä he ovat perustaneet pihapiiriin myös koiraparkin juhlavieraiden koiria ajatellen. En tiedä vielä mitä se käytännössä tarkoittaa, mutta ainakin ajatustasolla kuulostaa erinomaiselta, sillä meillä on sekä perheenjäsenillä että ystävillä koiria, joiden majoittaminen juhlaviikonlopun ajaksi saattaa tuottaa päänvaivaa. Nyt on ainakin teoriassa yksi murhe vähemmän.

Kävimme katsastamassa Einon Pirtin viime kesänä Tommin loman aikana ja ihastuimme sekä miljööseen, palveluihin kuin myös erittäin ystävälliseen ja avuliaaseen isäntään joka markkeja meille esitteli. Paikasta jäi sellainen fiilis, että siellä saisimme tehdä omannäköisemme juhlan rakkaittemme kanssa ilman turhia rajoituksia. Jopa se helekatin rantasauna vaikutti täydelliseltä paljuineen, grillauskotineen ja kauniine rantoineen. Ja mikä parasta, suurin osa vieraistamme saisi jäädä samaan pihapiiriin majoitukseen, jolloin ei tarvitsisi pohtia ihmisten ajokuntoa, mahdollisia yhteiskuljetuksia, sitä, muistaako jokaisen lähtijän kiittää ja hyvästellä erikseen jne. Koska pirtiltä löytyy myös kaksi morsiussviitiksi kelpaavaa, entiseen viljasiiloon remontoitua yksiötä, saamme myös oman rauhan hääyölle Tommin kanssa.Koska Einon Pirtti ottaa varauksia vastaan aina vuoden alusta, eli siis kesän 2017 varauksia saattoi ruveta tekemään vasta 1.1.2016, pihtasin juhlapaikkapäivityksiä viime kesästä lähtien ja asensin muistutuksen kännykkään vuoden vaihteeseen. Nyt kun vastausviesti on saapunut ja olemme saaneet varmistuksen siitä, että oma suunniteltu hääpäivä näissä maisemissa toteutuu, voinkin ilomielin jakaa fiilikset niin muista juhlapaikoista, kuin tästäkin, jonka me valitsimme meidän hääjuhlillemme. Nyt sitten pitäisi maksaa varausmaksu, joka on tänä vuonna 465 euroa, ja jäädä jännittämään menetänkö hermoni tuohon mörköön ennen kesää 2017 vai en. So far so good!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!