12. tammikuuta 2016

Jälkeenjääneen morsiamen kenkäongelmat #2

Kuten aikaisemmassa postauksessani jo kerroin, korkokengät ovat tälle morsiamelle enemmän kuin erikoinen valinta jalkaan. Pääasiassa tallaan tasapohjaisilla tennareilla joihin hurahdin hyvät kuutisen vuotta sitten, nimittäin Converseilla. Olin jopa niin iloinen ensimmäisestä paristani, että pyysin tuolloin uutta poikaystävääni Tommia ottamaan kuvat minusta ja ihanista kengistäni. Että sillä tavalla.Vuosien saatossa Conversemania on kasvanut omasta mielestäni varsin maltillisiin mittoihin ja tällä hetkellä kaapista löytynee sellaiset kolmetoista paria kyseisiä tennareita. Osa on matalavartisia, suurin osa korkeavartisia. Jopa Papulle olen onnistunut keräämään kirppareilta aika laajan kattauksen Consseja lasten koossa, jotta on mistä valita jalan kasvaessa. Tommi, joka ei ehkä edellisiä kuvia ottaessaan ymmärtänyt mistä keräilykulttuurista kenkien osalla tulisi vielä olemaan kyse, jaksaa ihmetellä ääneen jokaisen uuden parin kohdalla, että monetko kengät sitä ihminen nyt voi aikuisten oikeasti tarvita. Etenkin kun ko. kengät ovat sekä "laadultaan että ergonomisuudeltaan kyseenalaiset". Olen pidättänyt oikeuden vastata vienosti "yhden joka väriä", jos se riittäisi jättämään minut ja kenkäni rauhaan. (Ei riitä, mutta yritän jatkossakin.) Puolustuksen puheenvuorona sanottakoon, että ainoastaan yllä näkyvät punaiset Conssini ovat ihan urheiluliikkeestä ostettu, loput olen löytänyt varsin huokealla hinnalla erimoisilta kirpputoreilta ja toritapahtumista.

Vuosia sitten erilaisia hääblogeja selaillessani vastaani tuli ihana kuva morsiamesta, jolla oli lyhyt mekko ja iltajuhlassa jalassaan säihkyvät punaiset matalavartiset Converset. Tiesin heti, että nyt ollaan oikealla suunnalla sen suhteen, miten itsekin haluaisin rakkaat tennarini sulauttaa hääjuhlaan. Kun vuosi sitten aloin miettimään omia häitämme aloitin etsimällä niitä täydellisiä punaisia glitteri-Converseja.

Kuva täältä

Vain huomatakseni, että olen näidenkin kenkien suhteen ajastani pahasti jäljessä. 

Kyseiset Converset ovat olleet mallistossa vielä vuonna 2013, mutta eivät tietenkään ole enää. Vuodesta 2013 olen varma, sillä muistan matkallani Yhdysvalloissa nähneeni kengät jonkin putiikin hyllyllä, mutta silloin jostain aivopierusta johtuen kävelin niiden ohi. Miksi, oi miksi!?

Vuosi sitten yritin kuumeisesti etsiä kenkiä vaikka edes käytettynä kaikista nettikaupoista, turhaan. Nyt kun suoritin uuden haun sydämeni hypähti kolme volttia: siellä niitä oli, Yhdysvalloissa eBayn kautta myynnissä! Vain muutamia hajakokoja mutta uusia. Ja jollain onnen kantamoisella vieläpä meikäläisen kokoa! Jaoin ilouutisen Tommin kanssa, joka ystävällisesti otti taskulaskimen kauniiseen käteensä ja ynnäsi paljonko kengät tulisivat maksamaan Suomeen toimitettuna. Postit, tulli ja verot alkuperäisen pyyntihinnan päälle laskettuna noin 150 euroa.

150 euroa. Tennareista? Hitto. Aika suolainen hinta kengistä jotka ovat kangasta, periaatteessa huonot jalalle ja joita on joitakin vuosia sitten saanut vielä ostettua noin puolella tuosta hinnasta. Kannattaako kenkiin satsata niin paljon rahaa? Toisaalta kyseessä ovat hääkengät, joilla suuri juhlapäivä pääasiassa tullaan tallaamaan. Mutta silti... 

Asia on saanut nyt rauhassa muhia, eikä varsinaista päätöstä ole vielä syntynyt. En ollut ajatellut käyttää paljon rahaa kenkiin, joten 150 euroa (plus ne mahdolliset korkokengät) kuulostaa todella suurelta summalta. Kuten korkkareidenkin kohdalla, tässäkin olisi mahdollisuus suorittaa DIY-projekti, sillä mm. Pinterestistä löytyy ohjeita tuunata tavallisista Converseista juhlavammat glitterillä, silkkinauhoilla ja tekotimanteilla. Mutta voiko onnistuneen lopputuloksen taata, miten itse tuunattu glitteri mahtaa kengissä pysyä, meneekö kenkien hinta lopulta hukkaan kun tuunauksen jäljiltä timantit repsottaa ja väri haalistuu? Toisaalta, ainakin todistettavasti käytän Converseja todella paljon, joten varmasti nämä valmiit ihanuudet saisivat käyttöikää vielä häiden jälkeenkin... 

Jestas. Jo osaa olla vaikeaa tämä häiden järjestäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!