11. tammikuuta 2016

Jälkeenjääneen morsiamen kenkäongelmat #1

Kun nyt hääpaikka kerran on varattu voi hyvin mielin siirtyä siihen seuraavaksi tärkeimpään hääasiaan. Pitopalveluun? Nääh, kyllä ruokaa Pirkanmaalta löytyy! Jaa kirkon varaukseen? Noup, emme kuulu kirkkoon joten emme tarvitse seurakunnan tarjoamia komeita puitteita vihkimistämme varten. No ehkä valokuvaaja sitten? Juu, se on kyllä erittäin tärkeä, mutta ei ihan listalla toisena.

Nimittäin itse olen sen verran latvasta kajahtanut, että olen jo noin vuoden päivät tasaisin väliajoin metsästänyt niitä täydellisiä hääkenkiä. Kyllä. Kenkiä.

Ja vieläpä monikossa. Koska mitäpä sitä yksillä hääkengillä vielä saisi aikaan? Korkeintaan rakot ja kipeytyneet päkiät, sillä ne ensisijaiset hääkengät ovat tietenkin korko-sellaiset. Erittäin älykäs päätös, etenkin kun itse tallaan kaiket päivät jollain omistamistani kolmestatoista Converse-parista. Ei ole korkoa ei. En edes saisi käyttää kyseisiä tennareita, sillä omistan ihastuttavat lättäjalat ja pilaan siis viimeisenkin jalan kaareni harppomalla noilla tasaistakin tasaisemmilla, epäergonomisilla popoilla lähes kaikki neljä vuodenaikaa. 

Mutta korkokengät pitää olla kun kerran vihillekin menee. Kyllähän se tilaisuus hieman sitä ikään kuin vaatii - ja onhan se vaan kiva saada uudet ihastuttavat korkokengät pölyttymään vaatehuoneen hyllylle muiden muutamien korollisten kaunottarien joukkoon. Juhlia tulee aina tasaisin väliajoin ja silloin on mukava vetää hieman sirommat ja ryhdikkäämmät kengät jalkaan. Tosin juhlien luonteen on hyvä olla sellainen, että niissä pääsee istumaan paljon...

Hääkenkiä miettiessä olen ollut lähes täydellisen vakuuttunut siitä, että kenkien tulee olla punaiset. Tämä tuli selväksi jo kauan sitten häiden teemaa pohtiessa: punaiset kengät täytyy olla. Nettikaupathan ovat väärällään punaisia juhla- ja hääkenkiä, joten valinnan varaa on vaikka ja kuinka paljon. Monessa mallissa on myös jokin kiva juju, joka erottaa kengät perinteisistä markettien juhlakenkävalikoimasta.

Kaikki kengät LightInTheBox -verkkokaupasta


Koska jonkin asteinen mukavuus olisi hyvä saavuttaa, koroista huolimatta, haluaisin kenkien materiaalin olevan nahkaa. Ja jotta niissä olisi hieman vielä glamouria, olisi nahan hyvä olla kiiltonahkaa. No eihän siinä, kyllä sellaisiakin vaihtoehtoja vielä löytyy!

Mutta sitten alkaakin se hankala osuus. Nimittäin ne niitit.

Olen nähkääs jonkin asteinen niittifriikki. Pidän niiteistä vaatteissa, koruissa ja etenkin kengissä. Joten jostain kumman syystä olen saanut päähäni, että haluaisin hääkengissänikin olevan niittejä, onhan kyseessä hieman rokahtavammassa hengessä järjestettävät hääjuhlatkin. Että sitten pitäisi löytää punaiset kiiltonahkaiset korkokengät, joissa on vieläpä niittejä. Niiteillä varustettuja korkokenkiä löytyi niitäkin, mutta joko väri on väärä tai niitit ovat kengissä tavalla, josta en niin pidä. Tällaisia kenkiä olen sitten töllötellyt illat putkeen tietokoneen ruudulta.

Kengät 1 JJHouse ja kengät 2-4 eBay

Tässä tultiin jo aika lähelle, mutta miksi oi miksi korkoon on ympätty tuollainen jukelittoman kokoinen helmi?

Kengät LightInTheBox -verkkokaupasta


Jos haluaisin palata perinteiden äärelle ja valita valkoiset hääkengät, niin kieltämättä nämä seuraavat olisivat jotakuinkin tajunnan räjäyttävän hienot. Tosin hintaakin popoilta löytyy sitten aika päätä huimaavat 212,65 euroa, mutta voi jestamandeera että ovat kyllä aikamoiset kengät!

Hades Footwear Talon 

Mutta suoraan sanottuna enhän mä pysyisi näillä pystyssä hetkeäkään. Vaan on ne hienot. Noh, selaillessani Pinterestiä satuin bongaamaan yhdestä kuvakollaasista aivan todella kivat kengät, joskin ne olivat väärää väriä ja vieläpä mokkanahkaa, joka ei niin hirveästi houkuttele, mutta päätin metsästää tässä kuvassa esiintyviä kenkiä punaisessa värissä.

Kuva täältä

Pääsin sitten huomaamaan, että olen ainakin noin nelisen vuotta muodissa jäljessä. Kengät ovat nimittäin Sam Edelmanin käsialaa ja ovat tosiaan olleet myynnissä joskus ehkä vuoden 2011 kieppeillä. Ja näitä vielä olisi ollut punaisena (joskin umpinaisella kärjellä)!

Kuva täältä

No voe hitsin hitsi. Alkaa siis pahasti näyttää siltä, että täydelliset, tilausta vaille valmiit kengät ovat lähes mahdoton saavuttaa näillä perin helpoilla kriteereillä. Toisaalta, ennen kuin päädyn tekemään minnaparikat ja valitsemaan Raquelit kuten niin moni muu tyylikäs morsian tänä päivänä tekee, tässä olisi mahdollista yrittää DIY-projektia hääkenkien osalta. Kuten jo totesin, netti on pullollaan melkein-mutta-ei-aivan -kenkiä, joissa ainakin materiaali, väri ja malli vastaisi sitä, mitä haluan. Olisikohan aivan järjetöntä tehdä hyppy tuntemattomaan, tilata edulliset nahkakengät jostain kiinalaisesta verkkokaupasta ja samalla pari satsia niittejä eBaysta? Kuumaliimaahan löytyy Tigerista ja hermoja vaativa pikkutarkka näpertäminen on tunnetusti meikäläisen juttu (not). Mahdollisuudet onnistua olisivat olemassa, eikä tässä varmaan hyvin korkealta pääsisi putoamaan jos kengät irtoavat muutamalla kympillä ja niitit eurolla tai kahdella päälle.

Tätä täytyy pohtia. Onko joku muu tuunannut omat hääkenkänsä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!