8. marraskuuta 2015

Hauskaa isänpäivää!

Kyllä vain, on mennyt säälittävän pitkä aika viimeisimmästä kerrasta blogin parissa. On hieman ollut mielenpäällä asioita, joista kirjoitan aivan välittömässä lähitulevaisuudessa, mutta näistä asioista johtuen olen ollut hieman muissa puuhissa.

Isänpäivän kunniaksi kuitenkin päätin muutaman sanan tänne rustata, sillä onhan isänpäivä lapsiperheessä toinen todella iloinen juhlapäivä äitienpäivän ohella. Isänpäivä on saanut aivan uuden merkityksen sen jälkeen, kun Papu otti ja syntyi, ja olinkin hieman kateellinen vuosi sitten, kun Tommi pääsi viettämään ensimmäistä vanhemmille suunnattua juhlapäivää. Vuosi sitten olikin aika pieni poika onnittelemassa isukkia aamulla, vai mitä tuumaatte?
Tänä vuonna isä saikin nousta jo pari tuntia ennen meikäläistä viihdyttämään jälkipolveaan. Tarvitsin meinaan edes yhden hyvän yön tälle viikolle, jonka teemana tuntuvat olevan hampaiden tekeminen, mahdolliset kasvukivut, päivien hurjan vauhdin vaikutus yöuniin ja muutkin arveluiden pohjalta olevat asiat, jotka ovat pätkineet sekä tietenkin Papun, myös Papun äidin unia. Ja koska olemme sopineet, että viikonloppuina Tommi päivystää yökitinöitä ja minä saan koisata korvatulpat autuaasti korvilla, viime yö oli sopimuksen täytäntöönpanoyö. Ai että, hyvää teki.

No, kun viimein kömmin makuuhuoneesta yhdeksän tienoilla, pojat olivatkin jo leikkineet hyvät pari tuntia ja nauttineet aamupuurot naamaan. Vaikka sovimme Tommin kanssa, että aamukuvioista johtuen aamupalan sänkyyn tuominen olisi hieman hankalasti toteutettavissa, halusin kuitenkin panostaa isänpäivän aamupalaan hieman tavallista sunnuntaita enemmän. Katoinkin pöytään pakasteesta lämmitettyjä croissantteja, niiden kanssa syötäväksi tarkoitettua maustamatonta tuorejuustoa ja appelsiini-inkiväärimarmeladia, hedelmäsalaattia tuoreista hedelmistä, kahvia, tuoremehua ja uunissa valmistettuja pekoni-kananmuna...paistoksia? 

Viimeksi mainitut ovat muuten erinomainen aamupalavinkki jos vaikka haluaa tarjota munat ja pekonit hieman erilaisessa muodossa kuin suoraan pannulta lautaselle! Silikonisiin muffinivuokiin koottava munapekonihässäkkä on helppo toteuttaa, maistuu hyvältä ja jättää keittiön (siitä todella, todella ällöttävästä) pekonin kärystä vapaaksi. Käärit pekonisiivun muffinivuoan reunuksille, leikkaat paahtoleivästä pohjan kokoisen pyöreän palan jonka asetat vuokaan, rikot vuokaan kananmunan ja halutettasi maustat munan vaikkapa pilkotulla paprikalla, suolalla ja pippurilla. Itse lisäsin vielä hieman parmesanraastetta päälle ja nakkasin koko komeuden uuniin 175 asteeseen noin 20 minuutiksi. Jopa minä, joka en niin hirveästi syty pekonista tai munista aamupalapöydässä, pidin tästä. Yhdellä muffinivuoalla saa kätevästi kuusi annosta samaan aikaan pöytään, kätevää jos kylässä on vaikka enemmänkin vieraita.

Päivänsankari sai tietenkin myös pienen pullon kuohuviiniä. Juhlan syy, eli tuo pieni pässinpäämme sai nauttia hedelmäsalaattia toisena aamupalana. Mandariinit ovat pojan suurinta herkkua ja väitän, että tyyppi saattaisi syödä niitä pussillisen jos vain antaisi.

Aamupalan jälkeen Papu toimitti isille paketin, jonka avaamisessa suosiollisesti myös avusti. Tommi, jolle en ollut ajatellut hankkia sen kummempaa isänpäivänlahjaa, sai kuitenkin kunnioitettavaan LP-kokoelmaansa lisävahvistusta Ville Leinosen Isi-albumista. Kiinnitin levyyn huomiota jo keväällä kun se ilmestyi, mutta muistin asian vasta nyt isänpäivän alla ja se sopikin erinomaisesti lahjaksi levyharrastaja-isille. Pitääkin iltapäivällä kuunnella miltä Leinonen kuulostaa. Lahjan kruunasi tietenkin Papun ensimmäinen itsetehty kortti.
Kaiken kaikkiaan isänpäivän viikonloppu on ollut ihanan rento, perhekeskeinen paripäiväinen. Eilen kävimme pitkästä aikaa uimassa koko perhe jo vauvauinneista tutussa Kangasalan Kuohussa. Saimme seuraksemme samaten vauvauinneista sekä isä-vauvasirkuksesta tutun Mikon vanhempineen, joiden kanssa altaassa oli hauska läiskytellä. Isät kävivät jopa kokeilemassa poikien kanssa Kuohun liukumäen, josta sitten riittikin äideille naurua kerrakseen; vauhti kun ei aivan riittänyt maaliin asti.

Toivottavasti kaikkien isänpäivä on sujunut mainiosti ja olette saaneet nauttia yhteisestä ajasta perheen kesken! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!