20. syyskuuta 2015

Pirkanmaan kirppikset: Vadelmatarha

On mennyt hetki viimeisimmästä kirppiksiä koskevasta bloggauksesta. Kirppiksillä on tullut kyllä käytyä aktiivisesti viikottain, mutta en ole saanut aikaiseksi esitellä yhtään niistä tässä viikkojen (kuukausien...) aikana. Noh, korjataan tilannetta hieman!

Lielahdessa avattiin kevätpuolella huhtikuussa lasten vaatteita ja tarvikkeita myyvän ketjun kirppis, Vadelmatarha. Kotkassa ja Oulussa jo toimiva Vadelmatarha ottaa perheen pienimpien vaatteita, tarvikkeita, leluja ja ties vaikka mitä sekä provikalla myyntiin että vuokraamalla itsepalvelupöytiä, ja lupaa jopa hyvittää myyjän tappion, mikäli pöytävuokra ei tule myynnillä katettua. Myös Kouvolassa on avattu Vadelmatarha 18.9. Itsepalvelupaikka Tampereen Vadelmatarhassa maksaa 35 euroa / viikko ja 65 euroa / kaksi viikkoa, täyspalvelutuotteilla provisiopalkka on 50% ja sesonkituotteilla 30% myynnistä.Vadelmatarha sijaitsee kauppakeskittymässä osoitteessa Possijärvenkatu 1, sen edustalla on runsaasti parkkitilaa (ja sen välittömässä läheisyydessä on toinen kirpputori sekä Fidan lähetystori, joten yhden pysähdyksen taktiikalla saa suoritettua laajemmankin kirpparikierroksen) joten paikalle on helppo tulla omalla autolla, mutta myös usea paikallisliikenteen vuoro tulee kirppiksen lähelle. Kirppis on todella hyvin järjestetty ja sillä on helppo liikkua. Vaatteet on lajiteltu pöytiin koottain, joten asiakkaan on helppo ohittaa liian pienet tai suuret vaatteet ja pysähtyä penkomaan vain ne pöydät, joissa on haluttua kokoa tarjolla. Myös ulkovaatteet, kengät, urheiluvälineet ja kausituotteet ovat erillisissä rekeissään, joka sekin helpottaa juuri oikean tuotteen etsimistä. Samoin äitiysvaatteita on paljon tarjolla omassa osassa liikettä.Myymälöistä löytyy kirppispöytien lisäksi taukotupa, jota voi vuokrata omaan käyttöön vaikkapa synttärikutsuja varten. Tampereen Vadelmatarhassa taukotuvan saa vuokralle liikkeen aukioloaikojen ulkopuolella maanantaista torstaihin klo 18 alkaen ja perjantaista sunnuntaihin klo 15 alkaen. Vuokra on 60 euroa kahdelta tunnilta tai sopimuksen mukaan, ja vuokraan sisältyy kahvion pöytäryhmät, leikkipaikka, jääkaappi, veden- ja kahvinkeittimen käyttö sekä loppusiivous. Vadelmatarha mainostaa nettisivuillaan myös kahviosta, jossa saa nauttia kupin kuumaa ja ostaa vaikkapa lähi- ja luomuherkkuja, mutta ainakin Tampereen myymälässä itse kahvio oli mielestäni aika aneeminen eikä mitenkään erityisen kutsuva levähdyspaikka. Toki mahdollisuus käyttää mikroa helpottaa kummasti, jos mukana sattuu kulkemaan pieni ihminen, jonka nälkä yllättää äkisti. 

Kirppishommien lisäksi Vadelmatarhoissa myydään myös uusia tuotteita. Tampereen liikkeestä löytyy mm. Vinkeen pipoja, Fairyfactoryn vaatteita, Ole Hyvä ekopesuainesarjan tuotteita sekä lapsille suunniteltuja juhlajuomia. Jonkin verran on myös vuokrattavaksi suunnattuja tuotteita, esim Lainahaikaralta. Vadelmatarha tuntuu järjestävän melko usein myös erilaisia tapahtumia sekä myymälän tiloissa että välittömässä läheisyydessä; Lielahdessa esimerkiksi taisi kesällä olla Vadelmatarhan järjestämä peräkonttikirppis. Tarkempaa tietoa tapahtumista löytää Vadelmatarhan nettisivuilta!Asiakaspalvelu Vadelmatarhassa oli äärimmäisen ystävällistä. Kun kävin paikassa ensimmäisen kerran alkukesästä tultiin minulta heti kysymään olenko ollut asiakkaana aikaisemmin, esiteltiin tilat ja kerrottiin erilaisista tavoista tuoda omia vaatteita ja tarvikkeita myyntiin. Kassalla sama ystävällinen palvelu jatkui ja päällimmäiseksi jäi sellainen olo, että tähän liikkeeseen tulee mielellään uudestaankin. Tätä näkemystä vahvisti erityisesti lastenvaatteiden laaja tarjonta, vaatteiden jakaminen  pöytiin koottain, sekä aivan kelvollinen hinnoittelu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!