6. syyskuuta 2015

Pikkuherra yks vee

Viikko sitten juhlimme Papun ensimmäistä syntymäpäivää kotosalla perheen ja ystävien kesken. Tuntuu käsittämättömältä, että on vierähtänyt jo kokonainen vuosi siitä, kun pieni nyytti laskettiin viereiseen vauvasänkyyn sairaalassa niin moneen vaate- ja peitekerrastoon puettuna, ettei välistä paljon pientä nenää enempää pilkottanut. Nyt tuo 2,2 kiloinen ja 46 senttinen rääpäle on yli kymmenen kiloinen, 76 senttinen tollukka joka millä hetkellä hyvänsä lähtee kävelemään ilman tukea!


Kuten aikaisemmassa postauksessa totesin, synttärikutsun kuvien hienosta merimiesstailauksesta johtuen päädyin ottamaan synttäreiden teemaksi meren ja laivat. Koska osa vieraista tulee kauempaa, suurin osa jopa, päätin tarjota lämpimän ruoan synttärisankarin ollessa joka tapauksessa vielä vieraiden saapumisen aikaan päiväunilla. Kinkkukiusaus oli helppo ja nopea toteuttaa isommassakin mittakaavassa. Helpottaakseni hieman tiskikoneen taakkaa (ja ehkä hieman ihan vain esteettisistä syistäkin) katoin kertakäyttöiset, puusta valmistetut haarut ja veitset kiusauksen syömistä varten. Niitä löytyi Tigerista 6 kappaleen paketeissa, euron paketti. Kiusauksen kanssa tarjosin vihersalaattia ja kaupan punajuurisalaattia, sekä leipää.

Kun ruoka oli syöty ja sankarikin herännyt, katoin kahvipöydän tarjoilut samalla kun poitsu oli isänsä kanssa vaihtamassa juhlavaatetta päälleen. Omassa lapsuudessani (etenkin lasten)juhlissa oli aina tarjolla äitini tekemää Kalastaja-Eemelin piirakkaa, jota tietenkin tilasin jälleen kerran pellillisen juhlapöytään. Pulla on vakioherkku, mutta siinäkin piti tyylitellä teemaa ja leivoin pullat merimiessolmujen muotoon. Laivakakun kanssa pääsi muutamakin mutistu ärräpää juhla-aamuna, sillä sokerimassan kanssa pelleily sekä useiden kerrosten kasaaminen päällekkäin tuotti odotetusti päänvaivaa. Kakusta, jonka sisällä oli sitruuna-mascarponetäyte ja tuoreita mansikoita, tuli kuitenkin hyvän makuinen, ja jos ei ehkä maailman kaunein, niin ainakin kookas! Olin hieman skeptinen saisiko juhlaväkemme kakusta puoliakaan tuhottua, mutta yllättävää kyllä, vain vajaa kolmannes jäi tarjoiluastialle syömättä. Siitä kun vielä laittoi juhlavieraiden mukaan osan, niin eipä tarvinnut seuraavaa viikkoa olla itse sokerihumalassa. Kahvi, limsa ja äidin tekemä mehu toimivat erinomaisesti kahvipöydän juomapuolena, kiusauksen kanssa oli mehun ja limsan lisäksi maitoa ja vettä.Koristelin tarjoilupöydän Tommin joskus aikoinaan kirpparilta ostamalla merimiehellä, Tigerista ostetuilla kalakoristeilla (jotka olisi saanut roikkumaan "palloina" mutta jotka päätin teipata keittiölaattoihin kiinni) sekä askartelemillani Ahoy!-pilleillä. Lakupiiput ja kalaservetit täydensivät teeman mielestäni mukavasti. Olin aikaisemmin viikolla väkertänyt kahdesta eri sinisestä ja valkoisesta kartongista viirin, jonka ripustin ruokatilan ikkunaan juhlaa varten. Yksinkertainen, mutta nätti koriste.

Sankari otti päiväuniensa aikana asuntoomme ilmestyneiden ihmisten kohtaamisen mallikkaasti hymyilemällä kaikille leveästi vaikka itse hieman jännitin olisiko väenpaljous juuri heränneelle pikkumiehelle hieman liikaa. Lahjakasa kiinnosti jonkin verran ja isin avustamana paketit auottiin yksi kerrallaan, jotta koko juhlaväki saisi lahjoja ihastella. Erityisesti Brion toukka sekä xylofoni olivat sankarin mieleen, joskin xylofonin lyömäpuikko pääsi heti lähinnä suukapulaksi. Muiden nauttiessa kakkukahveista Papu hotkaisi päivällisen ja heti perään pääsi maistelemaan ensimmäistä kertaa pienen palan täytekakkua. Hyvin tuntuu makea uppoavan poikaan, joskaan se ei taidan lasten(kaan) suhteen olla kovinkaan hämmästyttävää?


Juhlat olivat kaiken kaikkiaan vallan onnistuneet ja olin tyytyväinen sekä kattauksen ulkomuotoon, että juhlapöydän makuihin. Tigerista poimittujen koristeiden lisäksi askartelin teemaan sopivat kyltit eri ruoille Pinterestistä löytämilläni kuvilla. Oli ihana järjestää Papun ensimmäiset syntymäpäivät, toivottavasti tulevia juhlia riittää vielä monen monta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!