22. syyskuuta 2015

Pienen kanssa liikkeelle

Se on vauva-aika varmaankin siinä vaiheessa viimeistään ohi, kun lasta ei saa enää viihtymään rattaissa pidemmäksi aikaa, vaan pitäisi päästä leikkimään, konttaamaan ja kaatuilemaan. Poissa ovat siis ne puolentoista tunnin vaunulenkit, joita keväällä vielä tuli tehtyä. Mutta ei se mitään, onneksi olemme keksineet uusia tapoja liikkua yhdessä!

Yksi erinomainen hankinta jonka teimme Tori.fi:stä oli Deuter Kid Comfort -rinkka, jolla Papun saa kepoisasti mukaan pienille patikoille ja retkille. Testasimme rinkkaa loppukesästä mökillä ja viime viikonloppuna kävimme ystäviemme kanssa Hämeenlinnan Aulangolla patikoimassa pojan kanssa. Papu viihtyy rinkassa erinomaisesti, etenkin silloin kun rinkka liikkuu. Pitkät oleskelut paikallaan eivät ole edelleenkään mieleen, mutta heti kun matka jatkuu ja maisemat vaihtuvat, tyyppi on erittäin tyytyväinen. Papu on viihtynyt rinkassa nyt isompana paljon paremmin kuin Mandukassa, jossa kannoin poikaa tämän ollessa hieman pienempi. Rinkka on myös kantajalle hyvän tuntuinen, aika kevyt rakenteeltaan mutta kuitenkin tukeva. Säädöt saa helposti asetettua kantajalle sopiviksi, ja rinkan taskut ja kiinnityslenkit tarjoavat jonkin verran tilaa eväille ja muille tarvikkeille. Rinkka on helppo laskea ja nostaa vaikkei apuna olisikaan toista aikuista joten reissuun voi lähteä kahdestaankin pojan kanssa. Lapsen pään ylle tuleva suoja estää pahimman auringonpaahteen ja pienet sadekuurotkin. Ehdottomasti hyvä hankinta tähän perheeseen, jossa nautitaan luonnossa liikkumisesta!

Toinen hyväksi havaittu ostos on polkupyörän lastenistuin, jonka ostamien jäi jostain syystä vasta loppukesään aivan erinomaisista pyöräilykeleistä huolimatta. Itseasiassa Papu sai istuimen syntymäpäivälahjaksi mummolta ja ukilta ja Tommi kävi sen hakemassa Tampereen XXL urheilukaupasta. Perusteellisen googlettamisen jälkeen päädyimme Hamax Caress -istuimeen, jonka saa helposti ja turvallisesti kiinnitettyä pyörän runkoon, ja joka on helppo säätää lapselle sopivaksi. Selkänoja, valjaat ja jalkatelineet ovat säädettävissä melko vaivattomasti, ja istuimen saa jopa kallistettua 20 asteen säätövaralla eri asentoon, jos vaikka matkalainen haluaisi ottaa kyydissä torkut.


Mutta jotta polkupyöräily olisi mahdollista, tuli tietenkin hankkia Papulle pyöräilykypärä. Sitäkin kävimme etsimässä paikallisissa urheiluliikkeissä ja markeiteissa, mutta ehkä osittain päättyvän pyöräilykauden vuoksi tarjonta oli suorastaan surkea. Pienille lapsille tarkoitettuja kypäriä oli hankala löytää ja ne jotka löysimme, osoittautuivat surkeiksi säädöiltään. Jälleen kerran turvauduimme Googleen ja teimme hieman taustatutkimusta lasten pyöräilykypäristä. Löysimme Folkasim vuonna 2013 tekemän kypärätestin (lue tulokset täältä), jonka tulokset olivat aika karua luettavaa: kahdestatoista testatusta kypärästä yksitoista oli puutteellisia eikä täten suojannut yleisimmiltä päävammoilta. Testin paras kypärä oli Scott Lin MIPS, joka maksoikin hurjat 120-130 euroa. Pienille lapsille testin mukaan paras kypärä oli Brighthelmet Kids, hieman marketin kypäriä kalliimpi mutta kokonaisturvallisuudeltaan kärkikastia, jonka päätimme tilata suoraan Ruotsista kun suomalaista jälleenmyyjää ei löytynyt. Folksam näyttää tehneen tänäkin vuonna lasten pyöräilykypärien testauksen, lue siitä täältä.

Niinpä sunnuntaina asettelimme Papulle uuden kypärän päähän, asensimme pojan uuteen istuimeen ja hurautimme läheiseen leikkipuistoon iltapäivän hiekkalaatikkoleikeille. Hyvin tuntui kyyti maistuvan!


2 kommenttia:

  1. Muistatko mistä sivulta tilasit tuon pyöräilykypärän? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti kummallakaan meistä ei ole muistikuvaa firmasta. :/ Ruotsista se kuitenkin tilattiin.

      Poista

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!