22. elokuuta 2015

Kaffilan aamiaisbuffa ja Herwoodin brunssi

Ystäväni ja lähimmäiseni jo tietävät, että mikäli mielii saada treffit kanssani aikaiseksi, tulee olla hyvissä ajoin kalenterin kanssa sopimassa mahdollista viikonloppua. Olemme Tommin kanssa surullisen kuuluisia täydestä kalenteristamme poukkoillessamme milloin missäkin päin Suomea sukuloimassa, festareilla, rompepäivillä, mökkeilemässä... Papun syntymän myötä meno on hieman rauhoittunut ja vuodenajasta riippumatta myös erittäin tarpeellisia kotiviikonloppuja on tullut jätettyä kalenteriin huomattavasti aikaisempaa enemmän. Onneksi myös tänä kesänä olemme olleet poikkeuksellisen paljon  kotona, joten olemme saaneet nauttia paikallisista viikonloppujen herkuttelukohteista.

Jokunen viikko sitten suuntasimme lauantaina Tampereen keskustaan jo aamulla ja etsimme määrätietoisesti paikkaa, jossa nauttia kattavan aamiaisen. Tommi teki pikaisen salapoliisityön internetissä ja kiinnostui Kaffilasta, joka oli mainittu oivallisena aamupalakohteena. Suuntasimme siis keskustorilta kulman taakse Aleksis Kiven kadulle ja Kaffilan pieneen mutta aivan sievään kahvilaan.

Kaffilan aamiaisbuffa maksaa 12,90€ ja sen voi nauttia lauantaina ja sunnuntaina klo 10-12. Buffa sisältää jogurttia, luomumysliä, lähileipomon sämpylöitä lisukkeineen, luomumehu(j)a, raejuustoa, kananmunia, kahvia ja teetä, sekä croissantin hillojen ja nutellan siivittämänä. Kahvi ja tee ovat myslin tavoin luomua. Kaikki muut paitsi croissantit löytyivät pienestä seisovasta pöydästä, aamupalaan kuuluvan croissantin sai noutaa myyntitiskiltä. Tiskiltä sai halutessaan hakea myös höyrytettyä maitoa kahviinsa. 




Palvelu oli oikein ystävällistä ja paikka siisti, eikä aamupalankaan suhteen ollut sen kummemmin valittamista. Tommi tapansa mukaan kaipasi vielä pekonia, mutta itse olin tarjontaan aivan tyytyväinen ilman sitäkin. Mainoksen mukaisia mehuja oli vain yhtä laatua, appelsiinimehua, mutta sitrushedelmillä maustettua vettä löytyi kannu. Sämpylät olivat oikein herkullisia ja niihin sai sivellä halutessaan voin sijaan tuorejuustoa.

Lastenistuin löytyi ja änkesimme kolmistaan pienen kahden hengen pöydän ääreen, jolloin vanhempien aamupalanautinto kärsi hieman pienten käsien havitellessa aivan kaikkea, mitä pöydällä sattui olemaan. Isommat pöydät olivat kuitenkin varattuja, ja vaikka paikka ei ollutkaan täysi, asiakkaita tuli ja meni aivan hyvään tahtiin pitäen Kaffilan kiireisenä. Aamiaisbuffan lisäksi paikalla kannattaa käväistä nauttimassa herkullisia erikoiskahveja sekä erittäin hyvältä näyttäviä kakkuja. Me olimme aamiaiseen aivan tyytyväisiä, ilman sitä pekoniakin, ja saatamme käväistä paikassa toistamiseenkin.




Tänään kävimme ensin leikkimässä läheisessä leikkipuistossa Papun kanssa jonka jälkeen otimme bussin ja suuntasimme lähinaapurustoomme Hervantaan. Menimme testaamaan Herwood StageBar & Kitchen -paikkaa Opiskelijankadulle jossa on aloitettu lauantaibrunssit hintaan 16,50€ per henkilö (lapset 10 ikävuoteen asti 1€ per ikävuosi). Iltaisin yökerhona, päivisin lounaspaikkana palveleva, noh, baari, oli aivan kelvollinen lauantaibrunssipaikka jos pääsi yli siitä, että lattiat olivat edellisen illan jäljiltä vielä hieman tahmeat. Palvelu oli ystävällistä ja saimme valita mieleisemme pöydän samalla kun tarjoilija kävi noutamassa meille lastenistuimen. 



Vajaan seitsemäntoista euron hintaan tarjolla oli kolmea eri salaattia (kreikkalainen, katkarapu-cuscus ja savulohisalaatti), keitettyjä kananmunia, riisipiirakoita, kahta erilaista foccacciaa, tuoretta ananasta ja vesimelonia, sekä pääruokapöydästä savustettua possua bbq-kastikkeessa, grillattua kanaa, chili con carnea, ranskalaisia ja sipulirenkaita. Jälkiruokapöydästä löytyi mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeella, pieniä munkkeja sekä kakkutikkareita kahvin kera. Lisähintaan sai tietenkin baarista valita mieleisensä brunssijuomat, me päädyimme 4€ maksaviin kuohuviinilasillisiin sekä 3,50€ maksaneisiin tuopillisiin (!) tuoremehuihin. 






Brunssi maistui hyvältä ja oli reilun kokoinen tarjonnaltaan, etenkin hintaansa nähden. Katkarapu-cuscussalaatti oli hieman mauton mutta kieltämättä ruokaisa kikherneineen päivineen, lohisalaatti oli herkullista ja bbq-possu suussa sulavaa. Ranskalaiset, jotka ovat kylläkin perin tavallista sapuskaa eikä mielestäni ehkä aivan brunssille sopivaa, olivat rapeita ja maistuivat hyviltä. Tuoreet hedelmät raikastivat muuten aika raskasta ruokaa, mutta ehkä jotain muutakin... kevyttä ja kesäistä olisi voinut olla tarjolla. Jälkiruoista mustikkapiirakka oli aivan hyvää, eikä kakkutikkarikaan ollut onneksi yhtään niin makea, mitä ensiksi pelkäsin. Kahvin kanssa ne maistuivat hienosti. Ehkä tosin jälkiruokapöytäänkin olisin kaivannut vielä jonkin hieman raikkaamman vaihtoehdon. Moussen tai vaikkapa tuorejuustokakun? 


Mutta hyvä mieli ja täysi olo tästä brunssista jäi näinkin! Havahduimme seitsemän aikaan illalla siihen, että brunssi oli pitänyt nälän loitolla hienot seitsemän tuntia. En näkisi mahdottomana käväistä Herwoodin StageBar & Kitchenin lauantaibrunssilla joskus toistekin. Ja miksei paikassa voisi pistäytyä joskus nauttimassa a la carte -annoksenkin, ainakin nettisivujen mukaan heillä suositaan lähiruokaa ja annokset valmistetaan Josper-puuhiiligrillillä. Kuulostaa hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!