8. heinäkuuta 2015

Helppo raparperipiirakka

Eipä ole oikein ulkoilukelejä pidellyt pariin päivään, joten uuni kuumaksi ja leipomaan! Äitini on opettaja ja siksi oli lapsuudessani aina kesät kotona. Se oli tietenkin ihanaa, joskin näin itsekin äitinä voin todeta, että varmaan myös aikamoista työtä. Koska meidän perheessä isäni on ollut aina se joka hääräilee keittiössä, olen kiusoitellut äitiäni kesäpäivien ruokamuistoista: makaronia ja nötköttiä (siis lihasäilykettä, mikäli joku ei tunne arkisempaa termiä), kanaa pussicurrykastikkeessa ja riisiä... Nötköttiä... Totuushan on tietenkin se, että kyllähän äitikin ruokaa osaa laittaa ja kesämenumme oli huomattavasti laajempi kuin äsken mainitsemani. Mutta se minkä kyllä muistan selkeästi lapsuuden kesistä ja äidistä keittiössä on ehdottomasti raparperipiirakka ja raparperikiisseli. 

Raparperipiirakka onkin yksi kesäleipomusteni suosikki, ja mikäli tuoretta raparperia saisi ympäri vuoden, voisin helposti kuvitella itseni tekemässä (ja syömässä) sitä kesät talvet. Äitini aina nauraa, että hänen leipomisensa salaisuus on lasten leivontakirja, Leivomme yhdessä Anni-Helenan kanssa, ja siitä tämä alla oleva ohjekin on peräisin. Mutta jos minulta kysytään, niin tämä on kyllä se Äireen raparperipiirakka, eikä minkään Anni-Helenan.

Pohja

  • 100 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta


Päälle

  • 4 dl raparperipaloja (on aivan liian vähän, suosittelen vetämään överit ja pilkkomaan triplasti enemmän!)
  • 3/4dl kookoshiutaleita
  • 3/4 dl fariinisokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos voi-sokerivaahtoon.

Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin käsin. Levitä syvennykseen raparperipalat ja ripottele pinnalle keskenään sekoitetut kookoshiutaleet ja fariinisokeri.

Paista piirakka 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Nauti vaniljajäätelön kera. Toimii joka kesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!