24. kesäkuuta 2015

Lämmin perunasalaatti

Toinen juhannuksen onnistuneista lämpimistä ruoista oli perunasalaatti, jonka reseptin Tommin on poiminut talteen Yhteishyvän Ruoka maailma -liitteestä (6/08). Salaatti oli helppo ja nopea tehdä, joskin vihannesten kypsentymistä uunissa tulee odotella jonkin aikaa. Salaatti sopi erinomaisesti grillattujen herkkujen lisukkeena, mutta aivan hyvin salaatti menee ruokaisempana lounaanakin.



Neljän hengen salaattia varten tarvitset:
  • 500g uusia pottuja
  • 500g porkkanoita
  • 2 punasipulia
  • 1/2 sitruunaa
  • rucolaa

Kastikkeeseen tulee:
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi tarvitset kimpaleen (tai ohjeen mukaan 100g) fetaa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese,harjaa ja puolita uudet perunat, kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi, kuori ja leikkaa punasipulit neljään osaan sekä pese sitruuna huolella ja leikkaa se lohkoiksi. Laita kaikki kulhoon.

Kuori valkosipulit ja murskaa ne. Voit myös hienontaa ne veitsellä, makua irtoaa joka tapauksessa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kippaa kasvisten päälle. Kääntele huolella niin, että kastike leviää kunnolla.


Koko komeus pellille leivinpaperin päälle ja uunin alatasolle noin 45 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat sopivan pehmeitä. 

Levitä rucola tarjoiluvadille, kaada hieman jäähtynyt kasvisseos rucolapedille ja murenna fetaa oman maun mukaan päälle. Nauti lämpimänä! (Tosin söin salaatin jämät jääkaappikylmänä seuraavana päivänä ja kyllä se silloinkin vielä aivan hyvää oli.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!