8. toukokuuta 2015

Pirkanmaan kirppikset: Radiokirppis

Radiokirppis lienee Tampereen suosituimpia kirpputoreja, onhan se sijainniltaan mitä mainioin ainakin satunnaisen kaupungissa liikkuvan asiakkaan näkökulmasta. Laukontorilla keltaisena loimottavat kyltit ohjaavat jo 18 vuotta toimineelle itsepalvelukirpputorille, josta noin 200 myyntipöydän lisäksi löytyy myös kahvila. Viikonloppuisin kirppiksen yläkerrassa (kulku Koikkiksen portaista) järjestetään myös perinteistä kirpputorimyyntiä, joskin niinä kertoina kun me olemme paikalla käyneet, myyjiä on ollut vain muutama. Radiokirppis löytyy Tampereen lisäksi myös Salosta.Kävimme poitsun kanssa pyörähtämässä Radiolla eilen, kun olimme muilla asioilla kaupungilla. Kirpputorille pääsee helposti rattaiden kanssa, sillä kirppis sijaitsee katutasossa. Autollakin kirppikselle voi tulla, onhan keskustassa ja Laukontorillakin parkkitilaa yllin kyllin, mutta maksullisen pysäköinnin vuoksi Radiolle tulee mieluumin kyllä julkisilla, kuten bussilla. Keskuspysäkkihän on aivan kivenheiton päässä Laukontorilta.

Radiolla parhaiten tuntuu olevan tarjontaa vaatteista ja kengistä, jonkin verran kodinsisustuksesta ja astioista. Huonekaluille kirpputorilla ei ole tilaa lainkaan, ja arvotavaroitakin varten kirppiksellä on vain yksi vitriini. Tilat ovat hieman sokkeloiset, joskin vuosien käymisen tuloksena kiertäminen onnistuu jo rutiinilla tuttuja reittejä pitkin. 188 pöytää ovat hieman epäloogisessa järjestyksessä, kuten pöytäkartastakin näkee. Toisinaan se on hankaloittanut tuotteiden palauttamista oikeille myyntipöydille: ”jaa tämä paita on pöydästä 43, no tässähän onkin 41, 42... mitä ihmettä, 185, 184...?”

Suuntaan yleensä Radiolle jos etsin itselleni tai Papulle vaatetta. Tommi ei löydä täältä juuri koskaan yhtään mitään. Monesti hinnat ovat tavaroiden kohdalla aika korkeita, joka voi selittyä pöydän melko kalliilla vuokralla: 6 päivää Tampereen Radiolla maksaa 44 euroa. Olen ottanut pöydän muutaman kerran yhdessä ystäväni kanssa, jolloin on saanut vielä jotain voittoakin viikon myynnin jälkeen. Harvoin Radiolla kuitenkaan näkee montaa tyhjää pöytää, joten selvästikin korkeat hinnat eivät hidasta kaupantekoa. Toisinaan pöytiä saattaa saada myös nopealla aikataululla edullisempaan hintaan vuokralle, tällöin ko. pöydällä on asiasta kertova lappu. Ja tuleehan toki ottaa huomioon kirppiksen keskeinen sijainti, jonka voi olettaa näkyvän pöytävuokrien hinnoissa.

Radio on jakanut perheessämme mielipiteitä, sillä kuten jo totesin, toinen meistä ei löydä sieltä juuri mitään, kun taas itse olen tehnyt monia hyviä löytöjä täydentämään lähinnä vaatekaappiani. Viimeksi ostin kirppikseltä erinomaisessa kunnossa olevan matkasängyn, joten Papullekin Radiolta on tullut tehtyä löytöjä. Suurin kehityksen paikka kirppiksellä on mielestäni kassahenkilökunnan asiakaspalvelu. Se on melko olematonta, parhaillaan aneemista, pahimmillaan suorastaan töykeää. Sen mukaan, mitä olen kyseisestä paikasta tuttavien kanssa puhunut, en ole ainoa, jonka mielestä Radiokirppiksen henkilökunta voisi panostaa hieman ulkoiseen habitukseensa. Radiolle ei tule meidän perheessä siis varta vasten lähdettyä, toisin kuin muille kirpputoreille. Siellä poiketaan, jos ollaan samoilla kulmilla.

Eilen kirppiskierros tuotti tulosta yksien housujen ja lakin verran. Papulle löytyneet housut, siniset chinot henkseleillä (3 euroa) jäävät odottamaan ensi syksyä, mutta lippalakki (2,50 euroa) pääsee varmasti jo keväällä käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!