5. toukokuuta 2015

Pirkanmaan kirppikset: Lastenkirppis Into

Meidän perheen yhteisiin harrastuksiin kuuluu kirpputorien kiertäminen. Kirppikset ovat menneinä vuosina yleistyneet huimasti, ja monesti tuntuukin, että käytetyn tavan osto- ja myyntipaikoista on jo liikaakin tarjontaa. Sinänsä kirppisten monipuolinen kirjo on positiivinen asia, etenkin tällaisille himokirppistelijöille, mutta toisinaan ylitarjonnalla on varjopuolensakin. On ärsyttävää kierrellä kirpputorilla, jossa puolet pöydistä on tyhjinä.

Ajattelin listailla Pirkanmaan (lähinnä Tampereen ja sen lähialueiden) kirpputoreja sitä mukaan, kun niitä kiertelen. Poitsun kanssa käymme ehkä kerran viikossa jollain kirpputorilla, sillä teemme niiltä todella monipuolisia löytöjä etenkin Papun vaatekaappiin ja lelukoppaan, sekä jonkin verran myös meidän vanhempien vaaterepertuaariin ja kodin sisustukseen. Mielestäni on erinomaista, että tavara kiertää ja täysin käyttökelpoinen, itselle jo tarpeettomaksi jäänyt tavara saa uuden elämän sopuhintaan kirpputorien kautta. Tässäkin tosin yksi avaintekijä on nimenomaan hinta: itse en ainakaan halua maksaa käytetystä tavarasta lähes kaupan hintaa. Onneksi monesti löytyy tuotteita aivan kelvolliseen hintaan.

Tänään kävimme Papun kanssa aamupäivän autoretkellä Tampereen pohjoispuolella, Ylöjärvellä sijaitsevalla Lastenkirppis Intolla (Mastontie 4, Ylöjärvi). Olin kuullut kirppiksestä muilta pienten lasten äideiltä, mutta en ole hetkeen käynyt Ylöjärvellä ja siksi itselle uuden kirppiksen tarkastaminenkin on jäänyt. Nyt kuitenkin hurautimme paikalle tavoitteena löytää Papulle ensimmäiset kengät.

Intolle oli helppo löytää, sillä se sijaitsee Ylöjärven keskustassa K-supermarketin ja Lidlin kanssa samassa pihapiirissä. Vaasantieltä käännytään Ylöjärvelle, ajetaan parin liikenneympyrän läpi (no, ei nyt aivan läpi, lähinnä kautta) ja kirppis näkyykin jo oikealla. Tilat olivat siistit ja valoisat, käytävät juuri sopivat jotta kahdet vaunut mahtuivat ohittamaan toisensa, ja osa tavaroista oli järjestetty omiin osioihin, esim. ulkovaatteet (kaksi pyörörekkiä kassaa vastapäätä) ja kengät (peräseinällä). Myyntipöytiä oli kuutisenkymmentä, ja tietenkin täynnä pelkkää lastentarviketta ja -vaatetta. Pöytävuokra (postauspäivän tiedon mukaan) kuudelta päivältä on 34€ ja kahdentoista päivän vuokra 62€, joten taksa on ehkä hieman halvempi kuin niillä kirpputoreilla, joilla voi myydä muutakin kuin lastenvaatetta ja -tarviketta.

Kirpputorilla kävi aikamoinen kuhina ollakseen tiistainen aamupäivä joten olettaisin, että paikka on suosittu. Tavaraa oli mukavasti, ja mikäli olisin pienen tytön äiti, olisin saattanut hullaantua monista ihanista pienten tyttöjen vaatteista, joita tuntui olevan mielin määrin. Erityisesti suositut merkkivaatteet, kuten Me&I olivat kovasti hinnoissaan, mutta muutamasta pöydästä olisi löytynyt aivan kohtuuhintaista Marimekkoa ym. merkkituotetta, puhumattakaan erittäin sopuhintaisista, aivan hyväkuntoisista markettien vaatteista. Melkein poikkeuksetta kaikki pöydät olivat siistit ja hyvässä järjestyksessä, joten niitä oli mukava katsella aarteita etsien. Kirppis on myös Ella ja Ebba -verkkokaupan jälleenmyyjä, jolta löytyy hyllyistään uusia, pääasiassa SkipHop -merkin tuotteita.

Kengät jäivät tällä kertaa löytymättä, mutta mukaan tarttui muutama Legopalikka hintaan 0,75€, sekä kaksi kesähattua hintaan 2,50€ ja 4€. Puman välikausitakkia hipelöin hyvänkin tovin, mutta koko oli vielä pari numeroa suuri, enkä kehdannut ostaa melkein kympin takkia jemmaan, jos vaikka tyyppi kasvaa siitä ohi ennen seuraavia kevättä, jolloin se olisi oikein passeli.

Mikäli sinulla siis on tarvetta lasten vaatteille tai tarvikkeille, tai olet harkinnut kirppispöydän laittamista nimenomaan näitä asioita varten, voin suositella Intoa. Trafiikki näyttää hyvältä ja mikäli hinnat ovat kohdillaan ja myyntiartikkelit käytännöllisiä, luulisi myynnin sujuvan aivan mainiosti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!