18. toukokuuta 2015

Pirkanmaan kirppikset: Kodin Kakkonen

Kodin Kakkonen sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa, Hämeenpuiston tuntumassa, Papinkatu 20:ssa. Sinne on melko helppo piipahtaa mikäli on käynyt vaikka Radiolla, sillä välimatka ei ole kummoinen. Parkkipaikkaa löytyy katujen varsilta aivan hyvin, joskaan mitään omaa parkkipaikkaa kirpputorilla ei ole.


Eri asia on sitten se, kannattaako kirpparille lähteä. Tommi on aikoinaan tehnyt kirppikseltä aivan hyviäkin löytöjä, mutta nyt kun reilu viikko sitten kävin Kakkosella, ei jäänyt palavaa tarvetta palata piakkoin uudestaan. Tiloiltaan kirpputori on valtava, kattaahan se yli tuhat neliötä myyntitilaa. Pöytävuokrakaan ei ole mikään hirmuinen, vaan kuuden päivän pöytä kustantaa aivan kelvollisen 19 euron verran. Muihin kirpputoreihin verrattuna äkkiseltään hyvinkin huokea hinta, luulisi jäävän jopa voitolle pöydän vuokrauksessa. Huonekaluille on sivuilla ja peräseinällä tilaa aivan hyvin, ja vitriineitäkin löytyy mukavasti heti sisäänkäynnin ja kassojen tuntumasta. Yhdellä seinällä on metritolkulla kirjahyllyä, ja esimerkiksi erilaisia (ja erikoisia) lehtiä löytyy vuosikertakaupalla. 


Pöydätkin ovat aivan ok, niille kuvittelisi mahtuvan ainakin tavaraa, miksei jonkin verran vaatteitakin. Etenkin jos pitää huolen siitä, että myyntipöytä pysyy siistinä. Nyt kuitenkin monet pöydät olivat tyhjää täynnä, ja niistäkin jotka olivat vuokrattuna, suuri osa oli melko tyhjillään. Pöytä, jossa on vain muutama tavara, ei vetoa tarkastelemaan tarjontaa sen tarkemmin. Pitkät käytävät pöydältä toiselle tuli kierrettyä nopeasti, eikä monenkaan pöydän kohdalla tullut pysähdyttyä sen kummemmin. Mitään ei jäänyt haaviin tältä reissulta.


Sinänsä tilat ovat otolliset, sijainti on aivan hyvä keskustan tuntumassa, eikä pöydän vuokraaminenkaan maksa mansikoita. Mistähän tämän kirppiksen kohdalla sitten kiikastaa? Onko se kuitenkin liian syrjässä ja häviää siksi keskustassa oleville kilpailijoille? Ovatko myyntipöydät asiakkaiden mielestä jotenkin hankalat? Häiritseekö se, että muutamassakin pöydässä lojuu tavaraa, joka selvästi on odottanut ostajaansa jo hyvänkin tovin? Tavara, josta näkee jo kauas, ettei se enää seuraavaa omistajaa kaipaa, vaan päästä jo kaatopaikan lepoon? En tiedä.

Eipä vain hyvin helposti tule otettua asiakseen lähteä Kodin Kakkoselle, kun keskustaan seuraavan kerran osuu. Se on kuitenkin sen verran väärään suuntaan omia reittejä ajatellen, että pitää olla jotain muutakin asiaa Hämeenpuiston puolelle Tamperetta, jotta Kakkonen vetäisi puoleensa. Ja voihan tietenkin olla, että joku toinen pitää paikkaa aarreaittana: sehän riippuu niin paljon siitä, millaista tavaraa juuri omalla käyntikerralla on myynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!