14. maaliskuuta 2015

Nice day for a white wedding

Vasemmalla mummin muistotilaisuudesta ikuistettu otos.

Kun häihin on vielä todella, todella (siis todella) pitkä aika, ei käytännön järjestelyjen tekeminen ole vielä kovinkaan järkevää. Turha tässä varmaan on nurkkia ruveta täyttämään asioilla ja esineillä, joille ei ole käyttöä vielä pariin vuoteen. Mutta jotenkin tämä kuvien, värien ja tunnetilojen sekamelska vetää itseään puoleensa, joten jos jotain voi ainakin alustavasti suunnitella, on se häiden värimaailma. Aikuisten värikylpy. Why not!

Olen mummiltani perinyt jonkin sortin fiksaation punaisiin kenkiin. Mummi oli aina tyylikäs nainen, ja jos kotoa lähtiessä muuhun ulkomuotoon ei olisikaan tullut panostettua liikaa, niin punaiset kengät ja huulipuna olivat taatusti asiat, jotka puettiin ennen ulos lähtöä. Punaiset kengät ovat siirtyneet naispolvessa eteenpäin, joskin omat suosikkini punaisista popoista ei varmaankaan yltäisi jo edesmenneen mummini ymmärrykseen, hänelle kun korkkarit olivat kuitenkin oikeat kengät.

Joka tapauksessa ajatukseni häiden suunnittelusta lähtee aina punaisista kengistä. Niin, sehän se päivän tärkein asia, morsiamen kengät... Mutta jostainhan sitä pitää alkuun päästä! Punainen on sinänsä helppo väri, se sopii hienosti klassisten valkoisen ja mustan kaveriksi ja antaa potkua myös hieman villimmissäkin väriyhdistelmissä. Mutta jonkin toisen, kevyemmän värin se kaipaisi rinnalleen. Vaan minkä?

Pinterest, tuo juhlia suunnittelevan ihmisen paras ystävä, on luonnollisestikin ideoita pullollaan. Milloin mielessä ovat illanistujaiset ystävien kanssa, lastenkutsut (esikoisen ensimmäisiä synttäreitä odotellessa!) tai ne isot megaluokan bileet joita myös häiksi kutsutaan, joku on jo ajatellut asiat puolestasi valmiiksi. Sieltä löytyi ensimmäinen fiiliskuva, jonka pohjalta värimaailma alkoi muodostumaan. Nimittäin tämä: 

Kuva täältä


Punainen, valkoinen ja kyllä, harmaa! Ai että, enpä olisi itse keksinyt parempaa. Mielessä jäi kuitenkin pyörimään ajatus siitä, että vielä jotain. Jotain tämä kokonaisuus kaipaisi. Se jokin taisi löytyä Oksasta. Oksa, yleisimmin tunnettu Jouluoksa, tuli kotiimme parvekkeemme kauhis.. kaunistukseksi pari vuotta sitten viikonloppumetsäilyltä, jolla olimme Tommin kanssa kahdestaan. Rehasimme karahkan metsästä autoon ja autosta saunaan kuivumaan, jonka jälkeen hinasin Oksan juuttinarulla ja rautalangalla parvekkeellemme tukipaaluun kiinni. Syksyn tullen heittäydyin hulluksi Stockmannin joulupallo-osastolla ja kannoin kotiin kauniita lasipalloja, jotka ripustin Oksaan pidennetyksi joulun ajaksi (noin marraskuun lopusta maaliskuulle asti).


Kesään mennessä Oksa näytti todella yksinäiseltä ilman pallojaan, mutta kun Internet pursusi Tee-Se-Itse-Pompom –ohjeita, annoin periksi ja koristelin Oksan valkoisilla ja turkooseilla pompomeilla. Tommi, jonka mielestä häitä on aivan turha suunnitella vielä näin aikaisessa (ja on siinä jotakuinkin aivan oikeassa) totesi kerran, että kyseinen sininen sävy voisi käydä häiden teemaväriksi vallan mainiosti.

Eipä sellaisen osallistumisen pirskahduksen saa antaa mennä hukkaan joten pikainen tarkistuskierros maailmassa, jossa kaikki on jo mietitty valmiiksi ja voila! Kyllä, mikä jottei, turkoosi voisi käydä.

Kuvat 1 2 3 4 5 6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki merkki käynnistäsi kommentin muodossa!